maanantai 9. syyskuuta 2013

Vahattua puuvillanauhaa

Itsellä oli tarvetta avainnauhalle, joka voisi pujottaa yli olan, siis crossbody tyyliin. Kaulanauhoja ei yriyksistä huolimatta tule vain käytettyä, ja joskus ranteeseen pujotettava avainlenksukin on hankala, niin tämä malli tuli siis siihen tarpeeseen :)

 Yliolan avainnauhalenkki

10mm turkooseja puuhelmiä ja 1,5mm vahvuista mustaa vahattua puuvillanauhaa. Nauhaa ja puuhelmiä voi solmia todella monella eri tyylillä. Tästä tuli mielestäni kivan kevyt. Helmet antaa väriä, mutta vähäisen helmimäärän takia nauhasta ei tule liian raskaan oloinen. Valmistuikin varsin nopeaa sitten vain kun sai idean päässään selkeäksi.


Tuplarenkaat liitin kumpaankin päähän, jos vaikka tarvetta tulisi saada nauhanpäitä erikseen. Ihan en ole vielä keksinyt, että missäköhän tilanteessa niitä tarvisi saada eriytettyä, mutta jos joskus.. :)

 Koska tämä malli kuljetetaan yliolan, niin tähän en turvalukon liittämistä kokenut välttämättömäksi/tarpeelliseksi. Siispä päät vain solmittu yhteen.

*****

Innostuin nopeasti valmistuneesta avainnauhastani niin, että tein myös toisen, kun tiesin että eräällä saattaisi olla tarvetta. Tämä  kappale tosin on lyhyempi kuin omani, perus kaulanauha pituus ja värit valittu tarvitsijan mukaisesti.

10mm vaaleanpunaiset-pinkit puuhelmet ja 1mm valkoinen vahattu puuvillanauha.
Solmut ovat tässä vähän tiiviimmin mitä yliolan mallissa. 
Turvalukoista en meinaa päästä yli enkä ympäri. Joku pakko ne on nykyään viritellä kaikkiin avainnauhoihin. Aivan välttämättömin perusteluin olen muutaman turvalukottoman version tehnyt tilauksesta, mutta muuten en osaa enää tehdä ilman. 

Tähän valkoiseen nauhaan ei minulta löytynyt sävysävyyn sopivaa lukkoa niin nyt on musta. Onneksi tulee niskantaakse, niin ei ole niin näkyvä. Ja tässä näkyy myös siis kehittelemäni tyyli päätellä nuo langat. Jos keksit jonkun nätimmän tavan, niin mielelläni kuulen ideat :)

9 kommenttia:

 1. Todella raikas tuo valkoinen! Ja mustaan nauhaan sopivat todella hyvin nuo turkoosit helmet. Saatan hieman jopa varastaa tätä ideaa... ;)

  VastaaPoista
 2. Turvalukko kuulostaa hyvältä, etenkin koululaisille ja miksei itsellekin - mä saan ainakin itseni kiipeliin jos toiseenkin, helposti :)

  VastaaPoista
 3. Herkullisia molemmat, tuo vaalea on tosi raikas ja omassasi loistava idea. =)

  VastaaPoista
 4. näyttää tosi kivoilta, pitää kokeilla tuommosia itsekkin :)

  VastaaPoista
 5. Ei ole tottakaan, miten tuottelias olet tekemään näitä ihanuuksiasi.

  VastaaPoista
 6. HEI!
  Liityin juuri seuraamaan mielenkiintoista blogiasi. Kiitos kivoista ohjeista. Kysyisinkin, että mistä olet tilannut noita turvalukkoja avainnauhoihin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!