maanantai 3. syyskuuta 2012

Matkalaukkutagit ja vähän muutakin

Pitkästä aikaa tuli kokeiltua näiden matkalaukkutagien tekoa, kun sain tiedustelua vieläkö minua innostaisi näitä ommella. 

Alimmainen ruskea on aiemmin valmistunut ja kaksi päällimmäistä on nyt tehtyä.
Ohjehan oli peräisin etsystä, täältä.

Värit hieman heittää näissä kuvissa, muta sinnepäin nyt kuitenkin. 

Noiden muovien ompelu onnistui tällä kertaa paljon helpommin, kun jätin muovin mukana olleen taustapaperin paikalleen ja revin vasta ompelun jälkeen pois. 


Ompelin vielä omat tuotemerkit tuonne takapuolelle. Silloin kun ruskeaa tagia tein niin ei minulla noita merkkejä vielä ollut ollenkaan.


Mulla on semmonen minisilitysrauta, joka on tosi kätevä varsinkin näiden tagien kulmien ja saumanvarojen silittämisessä. Mutta kaikesta kätevyydestä huolimatta onnistuin kuitenkin polttamaan sormeni siihen rautaa, kun otin sen pitkästä aikaa käyttöön näitä tageja tehdessä. Tavalliseen silitysrautaan oon kyllä kans hipassu aina välillä, mutta ei siinä kerralla saa rakkuloille poltettua sormeaan.
Auts.

Niin ja kokeilin muuten yks päivä tehdä mustikkapiirakkaa omenapiirakan pohjaan. Namnam tämäkin versio. Vaniljakastikkeen kanssa nautittuna vielä parempaa :) Suosittelen kokeilemaan. Mustikkapiirakka versiossa omenalohkojen ja kanelisokerin sijaan pinnalle laitoin vain kerroksen mustikoita ja vähän sokeria. Mustikat uppoaa enemmän tai vähemmän tuonne pohjaan, mutta ei haittaa ollenkaan.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että mustikoistakin piirakka onnistuu. Ajattelin nimittäin itsekin sitä kokeilla. Se omenapiirakka oli kyllä tosi namia!!! Kiitos vielä ohjeesta♥

    VastaaPoista
  2. Voi ei, siellä on jouduttu ihan fyysisesti kärsimään tagien vuoksi! :D Sitäkin suuremmat kiitokset vielä tätä kautta, värit ovat luonnossa aivan ihanat! Ensimmäinen on jo saanut onnellisen uuden omistajansa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!