torstai 23. toukokuuta 2013

Kesäkorusetti ja lasikapussikoruharjoittelut jatkuu

Lasikapussikorukokeilut ovat jatkuneet näiden pienten korvisten tekemisellä.Tässä itselleni valmistuneet "silmä"korvikset kesään. Sopii sattumalta tosi hyvin tuon siskolta saamani käsikorun kanssa.12mm laseihin simppelisti liimattu vain 10mm tappiosa taakse ja varastoista löytyi vaihtelun vuoksi tuommoiset kumiset/muoviset? taustat.


Näihin en siis käyttänyt kaksipuoleisia tarroja olleenkaan, johan rupesi omaan silmäänkin sopimaan työnjälki.

*****

Seuraavaksi muutama harjoittelukuva kesken liimailujen. Tässä erässä siis nuo korviksetkin valmistui.

Kaikenlaista pientä apuvälinettä tarvii kun alkaa noita laseja paperille liimailemaan. 
Ensin pitää tietysti pestä lasikapussit. Sitten varataan käden ulottuville liima, sivellin, lämmintä vettä siveltimen puhdistukseen, topseja, hammastikkuja, suttupaperia, jne jne.. 

Näissä liimana uusi Annie Howesilta ostettu Glamour Seal -liima, jonka pitäisi sopia erityisen hyvin mustesuihkutulostimella tulostettujen kuvien kanssa. Tämän liiman kanssa sai liiman nopean kuivumisen vuoksi olla paljon ripeämpi kuin aiemmin mainitsemani Lilly D's High Definition Glass Epoxy:n kanssa. Hieman suuremmalla prosentilla onnistuin siis myöskin tärvelemään liimaukset, varsinkin alkuun :)


Aluksi hämmästytti tuossa liimassa se, että sehän oli valkoista! No kyllä lupausten mukaisesti kuivui ihan kirkkaaksi. :) Eikä ensimmäistäkään kuvan suttuisuutta, tai värin leviämistä tällä liimalla. Kuivuminenkin sujui muutenkin kivuttomammin kuin aiemmin kokeilemani Lilly:n liimalla. Ainoana miinus puolena on se, että tällä valkoisella Annien liimalla jää helpommin miniminikuplia lasin alle. Nopea kuivuminen ei myöskään ole aina hyvä juttu, jos ei ole niin nopea tekijä.. 

Liima muuttui valkoiseksi vielä uudelleen, kun liimaa laittoi tuonne lasin ja korupohjan väliin. Kuivui tavallaan uudelleen kokonaan, mutta tällä kertaa paljon hitaammin. Ei juuri ilma kierrä tuolla lasin ja metallin välissä..

*****

Ja näitä liimoja testaillessa on tosiaan syntynyt valmis kapussi jos toinenkin, niistä lisää jatkossa..

10 kommenttia:

 1. Ihana silmä korvassa:)
  Mä laitoin muistaakseni liiman suoraan kuvan päälle,kun olin ensin sovitellut sen kuvan siihen korupohjaan. Siis vain yksi kerros liimaa koko koruun.
  Kiva seyrata toiseten työtapoja,saa itsellekin vinkkejä viikoiksi eteenpäin!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoistalukea/katsoa sun työvaiheista:)
  Ja tosi hypnoottiset nuo silmäkorvikset, wau!

  VastaaPoista
 3. Jestas, noita silmänappeja! Onpa veikeät.

  VastaaPoista
 4. Kehityt taitavaksi kaikkien testailujesi jälkeen. :) Minua viehättää erityisesti nuo mustavalkoiset kuvat ja purjelaivat.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat korviksetja kauniilta näyttävät nuo muutkin!:) Itse olen harjoitellut koruhartsin kanssa ja kyllä siinä aikaa menee, että kokeilujen kautta oppii, ainakin minulla. Mutta hienolta tosiaan näyttää sinun riipuksesi.

  VastaaPoista
 6. Wautsi wau! Mitkä määrät, mutta upeita. Tykkään käsikorustakin ja edellisen postauksen korviksista. Hurmaavat :) En ehdi vaan kommentoida tuota tahtia kuin mitä sä teet!

  VastaaPoista
 7. Jotenkin hurjat noi silmät... huih... vaan paljon upeuksia tulossa :)

  VastaaPoista
 8. :) Hienoja! Mistä sä olet löytänyt noita pieniä kapusseja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni ovat peräisin täält:
   http://www.etsy.com/listing/123826456/50-round-circle-shaped-glass-tile-domes?ref=shop_home_active

   Poista

Kiitos kommentistasi!