perjantai 10. toukokuuta 2013

Lasikapussi harjoittelua

Uusin villitys täällä, lasikapussikorut!

Enismmäiseen kuvaan kaikista epäonnistunein yritys :)

Skräppipapereissa on eroa. Punainen halpaa Lidl-paperia, vihreä arvokkaampaa Skräpteekki-paperia.  Kooltaan nämä 30x22mm.
Näissä käytin liimana Diamond Glazea.
Ohjeena näissä ovaaleissa minulla on tämä suoraan korupohjaan liimaaminen.

***

Seuraavat kapussit olen tehnyt tämän (Lilly D's) ohjeen mukaisesti.

Näissä lasikapussi on liimattu ensin kuvaan. Liiman kuivuttua leikattu ylimääräiset reunat pois ja siistitty viilaamalla. Kuvan taakse levitetty vielä kerros liimaa sinetöimään kuva. Ja tämän sinetöinnin kuivumisen jälkeen lasikapussin voi kiinnittää vielä pisaralla liimaa isoon / pieneen korupohjaan.
Liimana näissä myös eri, Lilly D's High Definition Glass Epoxy, ei ihan niin juoksevaa kuin tuo Diamond Glaze.

Ensimmäisenä esittelyyn ei niin onnistuneet versiot:

Joutuu ehkä vähän tihrustaan, mutta lintujen ääriviivoissa punaisuutta, jota siellä ei pitäisi olla. On kuitenkin niin huomaamaton kauempaa katsottuna, että vielä mietinnässä, ottaisko kuitenkin käyttöön. Ilmakuplia tai muuta valittamista ei tässä kuvassa kuitenkaan ole. Kapussin halkaisija 1 tuuma, eli n. 25mm.

Värivirhe tässäkin, vaikka mattavalokuvapaperia käytin ja annoin kuivua seuraavaan päivään. Pyrstön kohdalta erityisesti tulostimen väri leviää. Harmi, tykkäsin itse kuvasta kovasti.

Ihan huomaamaton ilmakupla jäi väliin! Nämä neliöt olikin vähän hankalampia kuin pyörylät. Neliö kooltaan 1x1 tuuma (2,5x2,5cm).
Ilmaa voi siis saada lasin väliin niin paljon, ettei mikään niksi, painelu ja pyörittely auta.No kyllä niitä onnistuneitakin ensimmäisellä kerralla tuli. Tässä yksi todisteena. Omaan kaulaan pääsi.Kyllä noita onnistuneita tuli siis enemmän kuin tämä yksi kappale, mutta niistä sitten enemmän kun saan viimeistelyt joskus valmiiksi..

*****
j.k

Hmm, ihan niin yksinkertaista ei ollut tällä tavoin näitä lasikapussikoruja tehdä. Ensimmäiset ovaalit tein oikeasti vasta näiden pyöreiden ja neliöiden jälkeen, kun meinasin hermostua alkuvaiheessa paperin kupruiluun kuivumisen aikana. Sai olla tarkkana, ettei alkuun hyvältä näyttänyt lasin liimaus paperiin mennyt kuitenkin mönkään, kun paperi alkoi liimasta vettyä, kupruilla ja imaista ilmaa reunan alle. Sain siis ainakin minä painella kuivumisen aikana lasia takaisin paperiin aika ajoin, sitä mukaan kun liima kuivui.

Ovaalien kapussien tekeminen, jossa paperi liimataan suoraan korupohjaan ja heti liimataan myös lasi päälle, onnistui paljon helpommin. Lasin paino teki sen, että kuva ei päässyt kupruilemaan kuivuessa. Sai olla kyllä tosi tarkkana, ettei liimaa laittanut sinne väliin liikaa, koska se helposti pursuilee reunoille, eikä liimasta täynnä olevat reunatkaan ole kovin nätit. Kuva jäi myös helposti hieman lasin reunojen yli, eikä ollut ihan niin siisti kuin tuolla " hankalammalla" tyylillä tehtynä.

Summasummarum. Näiden kokeilujen jälkeen kyllä vielä koitan tuota hankalampaa tyyliä kehittää, tulee paljon siistimpää ja jos jatkossa teen myös semmosia lasikapusseja, joita ei liimata kokonaan kehykseen (, niin kuin tuo alin lintukoruni), niin pitää se hankalampikin tyyli hallita :)

Tässä vielä muutama linkki eri paikkoihin, joissa neuvotaan tuota "hankalampaa tyyliä"


Värien leviämiseen täytyy myös perehtyä lisää, miten sen onnistuisin täysin välttämään.. Suurin syy taitaa olla tuo mustesuihkutulostin.

***

Kapussien materiaalit tilasin Etsyn kautta, LillyDsCraftSupplies kaupasta. Vaikutti luotettvalta paikalta sivujen perusteella, niin uskaltauduin laittamaan tilausta. Toimitus oli nopeaa ja yhteydenpito muutenkin tosi nopeaa ja ystävällistä. Postikulut tosin oli aikamoiset. Tavarat kyllä saapuivat reilussa viikossa, mutta 42 dollaria postikuluihin jo pikkuisen tökkii. Kannattaa siis harkita kerralla isomman erän tilaamista tai etsiä halvempi kauppa.  Saa myös vinkata minulle jos löytyy. :)

29 kommenttia:

 1. Hienoja nää on! Itse teen vain liimamalla suoraan korupohjaan leikatun kuvan,päälle sitten kapussi. Mutta ominpäin näin kokeilin,kun en tiennyt paremmasta! :)
  Ja kun en osaa ulkomaista tarjontaa hyödyntää, tilaan kapussit ja korupohjat Kirjohelmestä ja Taavalta joskus.

  VastaaPoista
 2. Upeita! Erityisesti mieleen jäi lintuaiheet. Linnut langalla näyttää olevan tämän kevään suosittuja teemoja, mutta nämä sen teeman parhaimmistoa :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hienoja, kaikkea sä osaatkin! <3

  VastaaPoista
 4. Oi, noi on ihania! Erityinen lemppari on se, jossa linnut istuskelevat johdoilla (tai muilla vastaavilla) :) Olkoonkin, että olis ylimääräistä väriä :)

  VastaaPoista
 5. Oih upea tuo neliönmallinen.Minusta ilmakupla näyttää ihan "haamukukalle" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, niin aateltu ei ollenkaan pilalle mennyt :)

   Poista
 6. Kiitos teille kommenteista, kapusseja riittää varmaan täällä kevään/kesän mittaan :)

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja! Munkin suosikki on ne linnut langalla.

  VastaaPoista
 8. Riemuitsin kun kerroit tuosta hyvästä liimasta, mutta voi miten kallista tuo tilaaminen! Kerro ihmeessä, jos löydät jonkun "suomalaisen" yhtä hyvän liiman, nimittäin tarvetta olisi (kaappi täynnä aihioita, mutta liima puuttuu...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallista tosiaan on! Tilasin vielä toisenkin laista liimaa, jonka pitäisi toimia vielä paremmin varsinkin noiden itse tulostettujen kuvien kanssa. Siitä sitten lisää kun saan kokeiltua ensin itse. :)

   Poista
 9. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 10. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 11. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 12. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 13. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 14. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 15. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 16. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 17. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 18. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 19. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 20. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 21. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 22. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 23. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 24. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 25. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista
 26. Saisko tuon Lilyn ohjeen vielä suomeksi ;P

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!