perjantai 30. syyskuuta 2011

Toinen saumapaita ja voi ei..

 Tämä dinopaita on tehty samalla ohjeella, kuin edellisen postauksen pilvipaita.
Ohje siis kirjasta Sewing for boys, Raw edged raglan tee.
Koko 12kk
Dino interlock huudettu facebookin kangashamstereista ja ruskea interlock edelleen samaa kangastukun kangasta.

Pääntieja raglansauma.

 Helma. Ihan vaan leikkuureuna, eipä ole mitään käänteitä painamassa tai kiristämässä..

Sivusaumaa takapuolelta kuvattuna.

Ehdin tämän toisenkin paidan samalla kaavalla ommella ennen kuin ensimmäistäkään ehdin testaamaan pojan päälle. Ja kuinkas siinä niin kävikin, että kumpikaan paita ei mahdu pienen pojan päästä läpi!! Voi pöh. Se kapea ja pitkähkö siksak, mitä kirjassa neuvottiin saumoihin käyttämään, ei ollutkaan tarpeeksi joustava tuohon pääntielle. Täytyy ommella jollakin erilaisella jousto-ompeleella se uudestaan.. Vaikka yleensä vannon, etten mitään pura, niin tämän kanssa täytyy kyllä tehdä poikkeus. Tuo kangas on niin hyvännäköistä (ja arvokasta, 50cm pala kutistui vieläpä esipesussa 35cm pitkäksi..), etten viitsi ihan öö mappiin tai muuhun käyttöön laittaa suoraan. Mutta saattaa ehkä hetki kulua, että innostun purkuhommista. Toivottavasti kuitenkin ennemmin kuin nämä paidat on muutenkin pieniä.

5 kommenttia:

 1. Mikä tuo Kangashamsteri-juttu on?

  VastaaPoista
 2. Kangashamsterit on facebookin ryhmä jossa voi myydä/ostaa/vaihtaa kankaita ja ompelutarvikkeita. Luin siitä yhdestä blogista, niin sitä kautta itsekin sinne löysin.

  http://www.facebook.com/groups/213941171975683/

  Toivottavasti linkki toimii tai haun avulla ainakin löytää.

  VastaaPoista
 3. Psst...Mulla on jotain sulle mun blogissa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tanja!

  Nyt löysin linkin avulla ryhmän ja laitoinkin sinne heti liittymispyynnön. On meinaan näköjään suljettu ryhmä, joten siksi ei nimellä löytynyt.

  VastaaPoista
 5. Kiitos visiitistä ja kommentista blogissani! Tulin vastavierailulle ja löysin mitä ihanampia ja kivempia käsitöitä. :) Olet tosiaan monipuolinen käsityöläinen. Söpöjä ne pompulat. Ja suloinen poika sinulla. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!