keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Janome CoverPro -> Bernina 009

 Uusi kone on tullut taloon.
kuva: www.bernina.fi
Kyseessähän siis on Bernette for Bernina Funlock 009DCC. Aikamoinen sanahirviö, jota lyhennettynä kutsutaan Bernina 009:ksi. Peitetikkikone, jollainen kotikäyttöön olevat koneet pitäisi olla.


Tätä konetta ( Janome CoverPro 1000DX ) ei ole kyllä yhtään ikävä, vaikka kyllä minä sen kanssa juuri ja juuri toimeentulin. Loppuajasta kyllä valitsin jo mielummin kaksoisneulan kuin tämän, joten vaihtoon lähti mielellään, vielä kun sain kuitenkin ihan hyvän hyvityksen tästä vaihdossa.


Nauhankääntäjä viritys uuteen koneeseen.
Tähän Berniinaanhan ei ole saatavissa lisätarvikkeina tuollaista nauhankääntäjää, mutta Piiloaitta-blogissa olleen vinkin pohjalta lähdin yrittämään omaa viritystäni. Pari prikkaa ja sopivan kokoiset ruuvit, niin johan sai kiinni tuon Janomeen tilaamani nauhankääntäjän. Sopivan kokoiset ruuvit löytyi helposti loistavan palvelun Berner Pultista. Tuon nauhankääntäjän olen tilannut Ebay:stä. Muistaakseni kun tarpeeksi survoi, niin mahtui postilaatikosta..

Tässä ensimmäisen pikakokeilun jälkeä. Hieman saa säätää vielä tuota alle taittuvaa resoria, mutta kyllä tulee ihan toista jälkeä kuin Janomella.

 Säädöt minulla oli vasen naulalanka 3, oikea neulalanka 5. Alalanka keskikireydellä.

 Tikin pituus 3,5, differentiaali 1,5.

Ihan täydellistä jälkeä en kuitenkaan saanut tällä ensimmäisellä testiompeluksella. Yksi hyppytikki kahden metrin matkalla. Ei ole mielestäni paha ollenkaan, ja jos seuraavalla kerralla ei ihan niiin kaasupohjassa huristelisi..

On minulla toisenkinlainen nauhankääntäjä, leveämpi malli ja muutenkin vähän erilainen. Tähän en kyllä keksinyt sopivaa kiinnitysratkaisua, mutta kyllä nyt alkuun pärjää tuolla kapeammallakin nauhalla.
16 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon uudesta koneesta. Tunnustan kyllä, että en juuri ymmärtänyt noita hienouksia, mutta eipä ole ompeluintoa saati -taitoakaan. Evalla huristan lahkeen lyhennykset ja verhonlyhennykset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eva on hyvä peli :) Juuri katsoin lidlin mainosta ompelukoneesta ja olin vakuuttunut, että kyllä minä varmasti tuollakin voisin pärjätä. Mutta mutta kun.. :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Ha haa! Ollaan samaan aikaan oltu asialla! =) Mulla on sama masiina! Ja harjoittelut menossa! En omista kääntäjää.. vielä! mutta samaista piiloaitta-blogia käväisin tänään lukaisemassa peitetikin kohdilta! Melko kivasti meni kanttaus jo neljänteen koeversiopaitaan! ;) Onnea uudelle! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä ollaan! Huomasin jo aiemmin sun postauksen, mutta en vastaillu vielä ennenkö sain tän kirjoteltua loppuun :) Oot varmaan käyny myös tosimummonkin blogissa?

   Poista
 3. Sama kone löytyy tosimummolastakin! =) .. Minkä vuoksi liityin myös lukijaksi tänne, jos vaikka joskus jotain vinkkienvaihtoa tapahtuisi tuon koneen suhteen.

  Kuukauden verran olen nyt päässyt harjoittelemaan koneella huristelua tälläkin, enkä kyllä pois antaisi (tai myisikään) vaikka alkuhankaluuksiakin välillä vielä on. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomattu on! Pientä peitetikkikoneen kuumetta blogistasi meinaan sain. :) Vinkkejä otetaan ilolla vastaan, katsotaan onko mulla niitä joskus jakaa sinnekin suuntaan. Oot jo kuitenkin sen verran pidemmällä harjoitteluissa ja täällä kun tulee tehtyä paljon muutakin kuin vaatteita, niin ezistyminen voi olla verkkasta.

   Vaikka aika kalliiksi mun ompelemat vaatteet tulee tuon koneen hankinnan myötä, niin ei kyllä harmita enää yhtään se hinta, kun on ensimmäiseen vaatteeseen saanu onnistuneet koristetikkaukset tehtyä.

   Poista
 4. Niin ja minäkin kokeilin ensiksi kauppiaan Janomea, vaikka olinkin jo päättänyt hankkia tuon 009:n. Siitä koneesta ei ole ikävä muuta kuin suurempaa tilaa siinä paininjalan oikealla puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan kaikkia blogitekstejäsi en varmaan ole aiheesta lukenut, mutta muistan kun pyysit vinkkejä tuohon Janomeen. Minulla ei ollut niitä kauheasti jakaa, kun olin jo luovuttanut sen suhteen.. Odotin vaan sopivaa hetkeä, milloin voisi vaihtaa astetta varmempaan koneeseen..

   Tila ei muuten olisi kyllä pahitteeksi Berninassa, mutta saa siitä ainakin pienempää vaatetta survottua läpi :)

   Poista
 5. Hieno hankinta nauhankääntäjineen kaikkineen. Varmasti mukava paljon ompelevalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, paljon ja paljon ompeleva, mutta hyvään jälkeen pitää koittaa pyrkiä :)

   Poista
 6. Täällä yksi kateellinen huokailee. ;-) Olin jo aiemmin päättänyt että kun se päivä koittaa kun saan tarpeeksi rahaa peitetikkikonetta varten en hommaa sitä Janomea vaan tahdon kerralla kunnon koneen. Postauksesi vain vahvisti päätöstä.

  VastaaPoista
 7. Näyttää oikein täpäkältä koneelta! Mukavia huristeluhetkiä :)

  VastaaPoista
 8. Hei !
  Sain toissapäivänä ystävältäni tämän koneen. Mutta siitä puutuu ohjekirja: Esitän sinulle hölmön kysymyksen. voisitko korvausta vastaan kopioida minulle sen.? T:Erja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tämä kone onkin jatkanut minulta jo matkaa eikä siis löydy ohjekirjaakaan enää. Toivottavasti saat muualta, helpottaa opettelua :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!