lauantai 17. marraskuuta 2012

Tunikat äidille

Hihaton tunika.
Ottobre 2/2008, koko 42
Kangas Lillestoff Vuodenajat. Aivan ihanan tuntuista trikoota!

Eteen kännykälle tasku. 


Eteen pääaukolle myös vekit. Nää on siis korjailua mun toilailusta, mutta lopputulos on sen näkönen että ihan tarkotuksella siinä oli. Siis kerrankin koitin resorin ommella ensin valmiiksi pyöryläksi ja siitä sitten saumurilla kiinni ja peitetikillä tikkaus vielä päälle. Niin huomaan vasta lopuksi, että resorin sauma on ihan suoraan keskelle edessä... ja pikkasen vielä lörpöttikin. No ei muuta kun tommonen vekki vaan niin sai sen asettumaan nätisti ja saumakin katosi huomaamattomiin. Luovutta kehiin.


Hihaton tunika siis oli toiveena, joten pelkät kanttaukset tuli hihojen tilalle.

Tuon sauman voisi myös kääntää seuraavalla kertaa toiseen suuntaan. No sitä sai harjoitella sitten seuraavan paidan kanssa:

Tunika II. 
Sama kaava koossa 42 ja kangas ihanaa Jny:n Metsätrikoota.

Tämmönen kanttaus pääaukkoon. Eka siis ommeltu saumurilla resori kiinni, ja sitten oikealta puolelta päältä peitetikillä. Jälkeenpäin ajatellen olisi voinut jonkun muun värisen langan ainakin välitä. Hmm.

Mitäs tuo valkoinen pupu tekee kesäisessä metsässä..?

Tämmöset tunikat tällä kertaa. Peitetikillä ompelua pitää vieläkin harjoitella, mutta ihanaa jälkeä se tekee eikä aiheuta harmaita hiuksia samaan tyyliin kuin edellinen kone.

Mukavaa viikonloppua teille! Minä suuntaan tänään Tampereelle käsityömessuille, tuskin ihan yksin saan olla... :)

10 kommenttia:

  1. Ihania tunikoita. Mä oon ihan surkee ompelukoneen käyttäjä... Hyvä kun verhot saan ommeltua. Mukavaa messupäivää, mä en sinne pääse :( Matkaa aika paljon, eikä ole kyllä rahaakaan ostaa mitään.

    VastaaPoista
  2. Ihanat kankaat! Tunikat on kivoja samoin sellainen etisaikuinen liivihame. Muistan käyttäneeni sellaista kouluikäisenä, mutta nyt tekisi mieli uudelleen. Malli oli melko samanlainen, mutta vyötäröllä oli iso solki ja kangas oli paksumpaa - sellaisen kun vielä joskus saisi :)

    VastaaPoista
  3. Ihana tuo lehmäkangas! Katselin sitä jossain ja mietin, miltä se näyttäisi vaatteena. Täytynee tilata. ;)

    VastaaPoista
  4. Kivoja tunikoita! Ja koin ahaa elämyksen!! Eihän sitä peittarin ommelta tosiaan tarvi saada siihen resorille molempia! toinen menee nätisti siinä vieressä! Heh! Täytyypä kokeilla! Hienoa jälkeä! Mulla edelleen kokeilut vähäisiä.. työn aloitteleminen haittaa muita harrastuksia! ;-)

    VastaaPoista
  5. Hienoja on , ihanat kuosit.
    Olen ajatellut hankkia veronpalautuksilla uuden ompelukoneen. Osaisitko suositella esim. jotain nettifirmaa tai yritystä täältä etelästä? Olen ajatellut jotain sellaista muutaman satasen hintaluokkaa, ihan peruskonetta kun en kovin ahkerasti ompele...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla ole kauheasti kokemusta näistä ompelukonekaupoista/kauppiaista, että mitä voisin suositella. Itse tilasin Kuopiosta kun tiesin minkä koneen halusin ja sain edullisimmen hinnan kun paikallisesta liikkeestä. Jos ihan peruskoneen ilman sen monimutkasempia vaatimuksia haluaa, niin olen kuullut markettikoneidenkin olevan ihan ok. Ite en ostas enää muuta kuin berniinaa, mutta se taitaa olla ihan makukysymys :)
      Kannattaa käydä jossain liikkeessa koeajelemassa ja sitten pyytää sieltä ja täältä netissä tarjouspyyntö, niin saa tinkattua varmaan vähän ainakin hintaa.

      Poista
  6. Moiro..päätin arpoa jonkun itellekki yllätyslisä palkinnon ja se osui siul!!!Laita yhteystietoja bikkenpilttuu@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!