tiistai 23. heinäkuuta 2013

Lasikapussi koruja omalla kuvalla ja kurkistus takapuolelle

Noniin, kaikkien kapussiharjoitusten takana on ollut alunperin ajatus tehdä omista valokuvista kapussikoruja ja tuotteita, kuten avaimenperiä, magneetteja ym.

Alunalkaen siis innostuin kapussikoruista juuri sen vuoksi, että pääsisin tekemään yksilöllisiä koruja omista kuvista, joissa olisi kuva tärkeistä ihmisistä, paikoista jne. Sitten vain jotenkin törmäsin heti alkuun myös kauniisiin valmiisiinkin kuviin ja eipä siinä mitään, hyvää harjoitustahan ne on olleet :) Syntynyt vaan vähän enemmän kuin ehkä alunperin ajattelin.. 

Mutta tässä postauksessa siis näitä omista valokuvista tehtyjä juttuja. Vihdoinkin olen päässyt itse asiaan :) Olen minä enemmänkin tehnyt, mutta koska en halua niihin käytettyjä kuvia täällä sen enempää esitellä, niin nyt vain nämä muutamat meidän pikku vintiön kuvista tehdyt korut ja tuotteet esittelyyn.


Kaulakoru ja avaimenperä.Valokuvien käsittely kapusseihin sopiviksi onkin ihan oma (aikaavievä) työvaihe jo sinänsä, mutta koska tykkään siitäkin hommasta, niin ei haittaa ollenkaan tällainen korun valmistumista hidastava lisätyövaihe.

Pinssi.

Magneetit.

Näihin omista kuvista tehtyihin koruihinhan lukeutuu myös se aiemmin esittelemäni Korukopan Eijalle tekemä koru. Siinä omassa kuvassa vaan oli sillä kertaa tekstiä, eikä kuvaa ihmisistä tms.

*****

Olen napannut muutaman kuvan myös näiden kapussikorujen taustoista. 
Tässä siis pari kuvaa, jos sinua kiinnostaa kurkata vähän takapuolellekin:


Tässä käyttämäni riipuspidikkeet ovat hopeoituja Aanraku riipuspohjia, koossa medium. 
(Kapussilasit ovat tässä dominopala ja pyöreä 30mm)


Sydämenmallinen riipuspohja. 
Ympyränmallisissa on vähän erilainen tekstuuri siellä taustalla. 
Harmi kun niistä ei ollutkaan kuvaa.


Korvakorujen viimeistelyjä.

*****


8 kommenttia:

 1. Kaikkea makeeta näistä saakin tehtyä!!

  VastaaPoista
 2. Ihania!
  Mulla on ollut sama ajatus, mutten ole saanut valmista....
  Eikä mulla oo valokuva tulostinta, tai siis miehen hommaa on tulostaminen, jospa jonkun kuvan saisin kuitenkin pyydettyä tekemään.

  VastaaPoista
 3. Ihana idea! :) Mukava antaa lahjaksi ja saajat ilahtuvat varmasti.

  VastaaPoista
 4. ihania! Mistä noita lasikapussi tarvikkeita saa ostettua? kovasti haluaisin noita itsekin askarrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaa tätä postaustani: http://satajayksikasityota.blogspot.fi/2013/06/lasikapussi-ohjeistusta.html
   Siellä on linkkejä myös kauppoihin, joita olen käyttänyt. Muistaakseni suomalainen nettikauppa Bohemia Design myy myös noita lasikapusseja ainakin. (http://www.bohemiadesign.fi/index.php?url=/verkkokauppa/tuote/index/352/sivu:2)

   Poista
 5. Heippa! Noissa magneeteissako ei ole mitään kehystä/pohjaa ollenkaan? Olen etsinyt jääkaappimagneettien tekoon yksinkertaisia pohjia ilman ripustuslekkkiä, mutta kaikissa tuntuu olevan leveät pitsimäiset kehykset ympärillä.. :/ Olisko sulla tietoa mistä saisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole magneeteissa korupohjaa juuri siitä syystä, kun en niistä pitseistä ole oikein innostunut ja tavallisia yksinkertaisia ei tahdo löytyä. Lähimpänä toivomaani olisi nämä, kun joskus koitin etsiskellä:
   http://www.etsy.com/listing/126078671/100pcslots-25mm-round-bezel-cups-1mm?ref=shop_home_active

   Mutta tarvisin myös isomman kokoisena, ja jos ei tuo pohja olisi ihan noin sileä vaan jollakin tavoin kuitenkin uritettu (samalla tavalla kuin käyttämissäni kaulakorupohjissa), niin olisi täydellinen..
   Ja tuolta kaupasta en ole aiemmin tilannut, että en sen vuoksi uskalla suositella, vaikka vaikuttaa kyllä ihan ok paikalta..

   Kerro toki minullekin, jos löydät sopivia :)

   Poista
  2. Pistin tilaukseen :) Olen niin paljon Etsystä ja ebaysta tilannut ja aina oon rahat saanut takasin jos joku on jäänyt tulematta. Mut kerron sit millasia oli kun tulevat :) Otin tuon antiikkihopean kun ei näyttänyt ihan niin sileältä... Isommat olisi kyllä kivempia magneeteiksi mutta täytyy jatkaa etsintöjä!
   Kiitos vinkistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!