maanantai 19. elokuuta 2013

Käpykukkasia

Edellisessä postauksessa mainitsinkin käpypitseistä, jotka sain Iloa itse tehden -blogin pitäjältä timantulta vaihtokauppana. Hän siis käpyili minulle ihanat kukkakorvispohjat minun lähettämän mallikuvan pohjalta, ja minä sitten lisäilin vain helmet keskelle ja yhdistin ne korviskoukkuihin. Hän sai vaihdossa pari pikkupussukkaa, niistä lisää toiste.

Kaksi paria siis häneltä, vaaleanharmaat ja valkoiset turkoosein helmin. Kiitos vielä, tykkään kovasti!

 Keskelle lisäsin tummanharmaan 6mm kokoisen lasihelmen. 4mm kokoiset oli liian pienet, joten päädyin mielummin näihin muhkeampiin 6mm kokoisiin helmiin.
Nää on ihan kuin lumihiutaleet. Ihanan raikkaat.
Keskelle mallailin helmeä jos toistakin erivärissä ja -koossa, mutta lopulta päädyin näihin pieniin (3mm) vaaleisiin helmiäisiin. Sopii tällaisenaan ainakin minun korviin :)

*****


Sitten on jatkuneet minunkin käpyily harjoitukseni:

Mallia näihin otin omista (messuilta jokunen vuosi sitten ostamistani) korviksista, joissa on vain viisi sakaraa, lisäsin vielä kuudennen. Keskelle 6/0 kokoinen kirkas hopeasisus siemenhelmi
Lanka Anchorin Mercer crochet #20. ( Paras lanka toistaiseksi mitä olen kokeillut.)

 
Alaviisto kuvakulma.
Huomasin että näistähän tuli melkein samanlaiset kuin ne timantulta saamani käpyilyt. Pikkusen enemmän on vain näissä nirkkoja tuolla kaarella.Sama malli mutta sillä viidellä sakaralla.
Johtuneisko siitä, kun lanka on erilaatuista ja väristä, niin ei nämä niin näytä samoilta kuin ne minun alkupeäiset messuilta ostamani. Mutta ihan kivat näistä tuli silti. Anchorin helmilankaa nro 8 on nämä. Keskellä Miyuki delica 8/0 -siemenhelmi.


*****

Edellisten harjoitusten sivutuotteena syntyneestä siskontyttöni pinnistä innostuin sen verran, että käpyilin vielä muutaman lisää:Kaksi muuta malliharjoitusta päätyi pinneiksi myöskin:

*****

Voisi sanoa, että tämä käpyily jo alkaa pikkuhiljaa sujua. Ainakin näin yksinkertaisissa malleissa. Ensimmäisen korvisparin tekemiseen meni minulla varmaam puolitoista päivää. Nyt saan yhden korviksen käpyily osuuden tehtyä jo noin puolessa tunnissa, vaikka tahtini on melko hidas ja yleensä joudun solmun jos toisenkin aina purkamaan..

13 kommenttia:

 1. Hienoja jälleen! :) Valkoiset ovat suosikkini. Mukava idea tuollainen vaihtokauppa. :)

  VastaaPoista
 2. Tulihan niistä hienot! Oletpas tuota itsekin näköjään innostunut...😉 Tuo homma on kyllä niin kivaa, että imaisee mukaansa. Kiitos pussukoista, kiva vaihtokauppa. Sulle lähti arpajaispalkinto tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, kiitos sinun blogisi, innostuin ja pääsin alkuun minäkin näissä!

   Poista
 3. Onpas kaunista tuo käpypitsi, sitä pitäisi kokeilla!

  VastaaPoista
 4. Aivan upee.
  Mä en ole vielä ehtinyt tätä kovin paljon kokeilemaan.
  Mulla on menossa oman puseron virkkausprojektti. Näyttää siltä, että aika ison projektin haukasin täällä kerta. Hohh hoii. T:) Koralli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joskus tulee haukattua liian iso projekti.. Jos valmistuu niin sitäkin tyytyväisempi kyllä sitten on. Jaksaa jaksaa siis!

   Poista
 5. mistä noita lasten pinnejä sais halvalla ku ei viiti mistään korukaupasta ostaa askartelua varten. TIlaatko jostai netistä näitä tarvikkeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikoina olen suosinut ulkomaisia kauppoja. Enemmän kun kerralla ostaa niin postikulutkin tasoittuu sen verran, että tulee ehkä halvemmaksi.. Täältä ovat nämä pinnit: http://www.etsy.com/shop/AccessoryPlace?section_id=10443506

   Suomalainen nettikauppa Nappikauppa Punahilkka on myös hyvä varsinkin jos ei suuremmalle määrälle ole tarvetta. http://www.nappikauppapunahilkka.fi/tuoteryhmat/tarvikkeet/nappiaskartelu/tuotteet

   Poista

Kiitos kommentistasi!