lauantai 17. elokuuta 2013

Korvakorut

Ensmmäiset käpypitsi korvakoru harjoitteluni.


Violetit.

Anchor helmilanka nro 8. Seimenhelmiä ja helmiäislasihelmi 4mm.  
Löyhän kierteen vuoksi helmilanka ei ole minusta ihan ykkösvaihtoehto käpyilyyn, kivan liukas ja kiiltävä kuitenkin on, että josko sen takia suosittelivat kaupassa tätä. Ei niin kivaa kuitenkaan purkaa..

Tärkännyt olen nämä Paverpolilla. Malliltaan nämä olivat semmoiset, ettei olisi pysynyt muodossaan ilman tärkkäystä. En oikein tykkää jäljestä. Tuli todellakin sen näköiset, että liimassa olisi uitettu. Vaikka siis vain siveltimellä kevyesti liimaa levittelin. Solmujakaan ei tuolta liiman alta enää juurikaan erota. Tosin helmilanka on itsessäänkin sellaista, että solmut ei erotu kovin hyvin, verrattuna johonkin tiukkakierteisempään lankaan. Seuraavaksi ehkä kokeilen tärkkäykseen ihan perus 1:1 sokeritärkkiä.


No kun ei liian läheltä katso niin ihan käyttökelpoiset korvikset tuli ja voisin kai minä nämä jollekin lahjaksikin antaa. :)

*****


Seuraavaksi kokeiluun toisenlainen lanka, Manuela 10 -virkkauslanka.
Mallikin vähän erilainen, tämä pysyy muodossaan ilman tärkkäystä.
Tämäkään lanka ei ihan ollut täydellistä. Kierrettä kyllä enemmän kuin helmilangassa, mutta jotenkin pehmoista. Välillä tuntui että kestääkö semmoista vetämistä/kulutusta, mitä käpyillessä väkisinkin tulee.

Keskelle virittelin helmen. Ei ihan niin siisti kuin mielikuva oli :)


Nämä annoin äidilleni kun oli niin hänen väriset. Tein noita vaaleanpuna-pinkkivärisiä kukkasia oikeasti kolme. Kahdesta ensimmäisestä tuli niin eri kokoiset, että oli pakko tehdä vielä kolmas ja valita niistä kaksi sopivimman kokoista.

Kolmas kukka pyörikin sitten kasityöpöydälläni ylimääräisenä muutaman päivän  (siellä komerossa..) ja siskontyttöni käydessään ihastui siihen niin, että tehtiin siitä sitten hänelle pinni. Hän sai valita varastoista mieleisen keskushelmen ja pinnin.

Aika söpö tuli.

*****

Harjoitukset jatkuu. Vähän täydellisempään pyrkien :)
Seuraavaan postaukseen saan varmaan esille myös timantun tekemät ihanat käpyilyt, jotka viimeistelin itselleni korviksiksi.

7 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!