keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kännykkäpussukoita

Melkein kokonaan jäänyt unohduksiin tämä kännykkäpussukka-postaus. Nyt kuitenkin julkaisuun.

Eli kokeilin ommella vähän erilaisia kännykkäpusseja. Kokeilussa siis erityisesti se että minkämallinen suuaukoltaan/sulkumekanismiltaan olisi toimivin, sekä se että minkäkokoisesta kangaspalasta tulee minkäkin kokoinen kännykkäpussi. 

Vetoketju edessä, nappi+pompula sekä vetoketju ylhäällä -mallit.

 Nappi+pompula yhdistelmä ihan ok, ehkä vähän hankala käyttää. Vetoketju muuten ok, mutta tämän kokoisena vähän ahdas jos pussukan pohjalta pitäisi saada jotain tongittua. Peruspuhelin kokoa, nafti isommalle.
Näiden kangaspalat ennen ompelua 17x11cm.

 Aika hankala ommella ainakin niinkuin minä sen tein. Ylös jää vähän hassusti turhaa tilaa. Mutta muuten ihan hyvä malli :) Isompikin puhelin mahtuu.
Tämän kangas 18x12cm


Läpällinen, yliolan. Hyvä peruskoko.
Tämän kangaspala 17x11cm

Rapulukot nauhan päissä ja niillä kiinni d-renkaisiin. Tällainen kiinnitys systeemi on siitä hyvä, että nauhan voi helposti vaihtaa lyhyempään/erilaiseen.


Tarranauhaa läpässä.
Tämän pussukan ompelu oli vähän näpräämistä eri osien vuoksi, mutta malli on lähinnä sitä millaisesta itse tykkään.
Päiväkotiin pääsi tämä testikappale.

*****

Koska ylläolevista malleista ei löytynyt vielä omaa täydellistä suosikkia, niin ompelin sitten pinon näitä peruspussukoita kännykkäkoossa. Leikellyt ja valmistellut olin nämä jo ennnen vauvan syntymää, mutta ompelu jäi sitten jälkeiseen aikaan. Sauma silloin ja tällöin niin tulihan sitä pino taas valmista. (Pahoittelen huonoa kuvanlaatua..)

Tavallisella vetoketjulla.


Muutama pitsivetoketjuinenkin.8 kommenttia:

 1. Käytännöllinen idea ja ihanat kankaat :) Ihailen viimeisteltyä ulkonäköä - lempparikin on mainittava eka kuva eka vasemmalta.

  VastaaPoista
 2. Uusista kokeiluistasi tuo vetoketjullinen, mihin mielestäsi jäi ylhäälle hassusti tilaa, on malleista mun suosikki. Tuollaisesta tykkäisin. Jos tilaa olisi sopivasti niin sinne voisi sujahtaa avain ja pankkikortti. Silloin se kävisi mun kesälaukusta. :) Myös läpällinen malli yli olan menevällä nauhalla oli tosi hyvä. Ja kaikki kankaat ja mallisi ovat kyllä ihania! :)

  VastaaPoista
 3. Kivasti olet erilaisia vaihtoehtoja testaillut. Mun pitäis keksiä minkälaisen tekisin uudesta pussukastani kännykälle, koska ostoversio ei ole hyvä ollenkaan. Varmaan tuollainen perus vetoketjupussukka olis parhain.

  VastaaPoista
 4. Ihania kankaita, vuoritkin kauniita. Kukallinen vetoletjupussukka on minun suosikkini.

  VastaaPoista
 5. Hienoja!! Olen etsiskellyt uutta kännykkäpussia (ommella en osaa), jossa olisi samat asetukset kuin edellisessä: vetoketjutasku pitkällä sivulla ja kunnon ripustus-/kiinnitysviritykset päädyssä. Lyhyellä sivulla kyllä oli tarranauhallinen tasku varmaankin kännyä varten, mutta pidin puhelinta aina vetskarin takana. Noista koekappaleistasi tykkään tuosta, jossa vetskari on "hassusti" lyhyessä päässä :-)

  VastaaPoista
 6. Hitsin pimpulat kun olet ollut ahkera, hienoja pussukoita:-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!