tiistai 18. lokakuuta 2011

Yöpuku

Yöpuku + yhdet ylimääräiset housut.
Paidan kaava Sewing for boys kirjasta, koko 12kk. (Paidan helmaan lisäsin samalla tyylillä kaitaleen kuin mitä pääntiessä on.)
Sivusaumattomien housujen kaava kirjasta Ompele lapselle pehmeitä vaatteita neuloksista, koko 80cm.
Sininen interlock trikoo Eurokankaasta

Akuuttiin tarpeeseen nämä ompelin. Poika on venähtänyt ihan omia aikojaan ulos kaikista vanhoista yökkäreistä ja kun viileämmät kelit tulee, niin ei viitsi ihan lyhythihaisissa ja -lahkeisissa nukkua.

Aika korkea vyötäro tuli housuihin, kun unohdin että vyötärö oli kaavoissa mitoitettu niin, että siitä riittää kuminauhakujankin taittamaan, eikä siis enää olisi tarvinnut lisätä pituutta resorilla. No, eikö se ole ihan hyvä, että yökkärissä on mieluummin korkea kuin matala vyötärö..


Ja samalla kun leikkelin nuo ylempänä esitellyt vaatteet, niin ajattelin samalla vaivalla taas sitten leikellä kokoa isommankin yöpaidan ja housut. Nämä sain kuitenkin ommeltua muutaman päivän jälkikäteen, kun ei kerralla ehtinyt sitten kaikkia kuitenkaan ompelemaan.

 Samat tiedot pätee näihin vaatteisiin kuin aiempiinkin. Takakappaleeseen ei enää riittänyt tuota dino kangasta, joten se on sitten tuota samaa sinistä interlock trikoota. Näissä housuissa leikkaisn vähän matalamman vyötärön, niin ei nostanut tuo resori sitä ihan korviin.

Loppukevennys. Hieman tuntuu hoksottimet olevan hitaalla täällä ja ei sitten välähtänyt, että olen kiinnittämässä tuota merkkiä vähän väärään väliin..
Eipä paina nukkuessa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!