keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Helmiä

Työkaverini kyseli olisiko semmoista avainnauhaa, jossa olisi paljon helmiä. Nauha saisi olla kuulemma semmoinen "värikäs ja mauton" :) Testiversion tein hänelle, kuvata en sitä tietysti muistanut, mutta tykästyin siihen niin paljon, että tein seuraavankin samaan tyyliin.

 Tivolinauha nro 2.
Noh, eihän se sitten siihen toiseenkaan jäänyt.. Oikealta vasemmalle: tivolinauha nro 3 ja 4, ja sitten syntyi vielä siinä helmiä pujotellessa tuommoinen vähän hillitympi nauhakin.

Ja sitten vielä yksi. Punaisia ja valkoisia helmiä oli yllinkyllin, niin kokeilin tämmöistä. Jostain syystä näyttää kuitenkin omaan silmään vähän tylsältä. Katsotaan pääseekö purkuun.

Tässä vielä näiden helmiavainnauhojen "turvalukot":
 Tilasin Helmex:stä kahdenlaisia magneettilukkoja, kun en ollu ihan varma kummat ois paremmat. Kummissakin on puolensa mutta tähän käyttöön taidan jatkossa tilata noita missä on vain tuollainen yksi pallo. Nauhanpäät on villihelmestä. Kaks komponenttiliimaa laitoin sinne väliin.
Ja sitten muutama näitä perinteisiäkin nauhoja:

Musta-valko, turkoosi-musta ja ruskea-sini avainnauha.

 Puna-musta ja musta-harmaa avainanuha. (kuva on kyllä surkea mutta ei aurinko paistanut niin kauaa, että oisin ehtinyt kuvailemaan..) Tuon punaisen ja ylemmän kuvan turkoosin nauhan eebenpuiset helmet ovat tosi kivat. En meinannu raskia niitä käyttääkään.

Näitä nauhoja oon nyt jostain syystä innostunut tekemään ja hyvä niin, kun myyjäiset ovat jo vajaan kuukauden päästä (24.11), jossa olen näitäkin aikonut myydä. Perinteisillä avainnauhoilla on hintaa 10e/kpl ja näille uusille helmiavainanuhoille joudun varmaan laittamaan 12e/kpl hintaa tuon helmimäärän takia, vaikka en tuota papukaijalukko-osaa niihin ole laittanutkaan.

ps. Tuli ilmoittauduttua lapaskuuhun. Jos vaikka saisi tässä kuussa opeteltua tekemään ne tuplalapaset, jotka on ollu to do -listalla jo aika kauan..
Toinen haaste olisi myös kirjoneulelapasten neulominen. Kirjoneuleissa en ole oikein aikaisemmin onnistunut, ja kun ei ole kerraalla onnistunut, niin olen sen sitten jättänyt kokonaan. Mutta nyt jos löytyisi joku helpohko malli, niiin voisin innostua kirjoneulettakin harjoittelemaan. Olisiko kellään vinkkejä kivaan kirjoneulemalliin/lapasohjeeseen?

4 kommenttia:

 1. mitä sulla on tuo naru noissa helminauhoissa? Haluaisin tehdä itelle kans töihin fleximille tuommoisen, mutta oon miettinyt, että mitä sen kannattais olla.

  VastaaPoista
 2. Mihin myyjäisiin sä oot menossa?

  VastaaPoista
 3. Laura: Nauhoissa oon käyttänyt 1mm vahvuista vahattua puuvillanyöriä. Noissa nyöreissä on kyllä eroja eri valmistajilla. Parasta mihin oon törmännyt myydään tuolla paikallisessa askartelukaupassa, enkä oo sitä mistään nettikaupasta valitettavasti löytänyt. Melkein yhtä hyvää on kuitenkin villihelmessä myytävät nauhat:
  http://www.villihelmi.fi/shop/tuotteet/Langat-nauhat-metallit-puuvillanyorit

  Mitähän mahtaa olla fleximet?

  Minni: Töissä järjestää henkilökuntayhdistys p-käytävällä semmoset, ei niitä kai kauheesti ulkopuolisille markkinoida, vaikka tuskin kiellettyäkään sinne kenen vaan ois tulla.

  VastaaPoista
 4. Tykkäsin erityisesti noista alemmista nauhoista. Olen huomannut monessa blogissa näitä avainnauhoja - ilmeisesti tämä on nyt hyvinkin muodissa oleva ilmiö - itse en ole tehnyt vielä yhtäkään; mutta alimmat työsi ovat kyllä innostavia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!