maanantai 21. marraskuuta 2011

Hienostelulapaset


Hienostelulapaset
Malli: lapasten päällä olevaan pintaneuleeseen törmäsin Marjan sukkasadon sukissa. Marjan Risusydän blogista löytyy nyt myös ohje mallineuleeseen. Samaan mallineuleeseen löytyy ohje myös youtubesta portugalin? kielisenä :)

Lanka: kaksinkertainen Cascade heritage-sukkalanka (merino sw 75%, nylon 25%), unelman pehmeää!

Puikot: 3mm varressa, 3.5mm kämmenessä, 3.25mm peukalossa.

Koko: sirot naisen, silmukoita yht 46, peukalossa (poimittu 16s-1s) 15s
Oikean kokoisten lapasten tekemiseen käytin apuna nykyään webbiarkistosta löytyvää Tuulan lapastaulukkoa. Koska tuo taulukko tosiaan löytyy jo arkiston puolelta, niin otin sen varmuuden vuoksi jo itselle talteen (klikkaamalla kai suurenee):

Tiinan lapastaulukkokin on kätevä. Ja onhan novitallakin omansa.Eri kuvakulmista tuo pintaneule näyttää kovin erilaiselta. Nätiltä minusta mistä kulmasta tahansa katsottuna.


ps. Kardemumman talo blogista löytyy useammat samalla mallineuleella tehdyt lapaset, ja sieltä taitaa alun perin idea tulla laittaa tuota kuviota vain toiseen sivuun. Semmoisia olisi itselläkin meinaan ajatus kokeilla. Käykää toki ihastelemassa näitä aivan ihania helmin koristeltuja lapasia.

5 kommenttia:

 1. Kauniit, ja väri on erityisen hienostunut!

  VastaaPoista
 2. Pintaneule on tosi kaunista. Kaksinkertaisessa langassa korostuu vielä. Valkoisena aivan ihanat lapaset.

  VastaaPoista
 3. Kauniit! Minullakin ollut mielessä lapaset tällä neuleela, mutta vielä en ole saanut toteutettua. Ehkä joskus.

  VastaaPoista
 4. Ihanat, mullekin kelpaisi! Kaupassa ongelmanani on se, että naisten yhden koon lapaset/sormikkaat ovat aina noin sentin liian isoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!