tiistai 31. heinäkuuta 2012

Kierteet

Muutama avainnauha taas. :) Nämä kiertyi kuvausasetteluissa kivasti ihan kierteelle.


Vaalenvihreä kierre

8mm matta vaaleanvihreät lasihelmet, siemenhelmet koko 11/0 ja 6/0, 7-säikeinen vaijeri, magneettilukko. 16€

Tämä avainnauha on melkein samanlainen kuin aiemmin valmistunut Hento vaaleanvihreä.

Matta-musta kierre

Kirkkaat soikeat lasihelmet, kirkas sydän lamppuhelmi, siemenhelmet mattamusta 11/0 ja mattakirkkaat 6/0, 7-säikeinen vaijeri, magneettilukko.  16€

Tämä avainnauha on melkein samanlainen kuin aiemmin valmistunut Matta-musta.

Enismmäistä kertaa tein nuo avainnauhat 7-säikeiseen vaijeriin. Kysyin helmikauppa.comista neuvoa, mitä nauhaa he näihin avainauhoihin suosittelevat. Sain vastauksen sieltä Jaanalta, että 7-säikeinen on osoittutunut hyväksi ja kestäväksi vaijeriksi, kunhan paksuun on vähintään 0,46mm. Joten tuota vaijeria sieltä kokeeksi sitten tilasin, ja oikein hyvältä vaikuttaa minusta. Erittäin vahvaakaan siimaa ei muuten suositeltu sen vuoksi, kun puristushelmet heikentää siiman kestävyyttä olennaisesti. Jo ennen noita yllä olevia kierre-avainnauhoja valmistui tämä taas hieman erimallinen avainnauha:

 Hillitty harmaa

Simpukankuorihelmet 8mm, siemenhelmiä 10/0, hopeoitua ketjua ja korunosia, metallihelmiä, magneettilukko, TierraCastin pyöreä linkki.

Tätä nauhaa purin ja kokosin ahkerasti.. Ei meinannut millään miellyttää silmää yksikään lopputulos. Ajatus tämäntyylisestä avainnauhasta oli pyörinyt jo kauemmin mielessäni, mutta en oikein meinannut saada lopputulosta samanmoiseksi kuin olin kuvitellut. Tämä versio taitaa olla se viides, ja ainakaan heti ei tehnyt mieli purkaa takaisin osiin, niin menköön nyt näin sitten :)Yksi helmipätkä sijoittuu juuri niskan taakse.

8 kommenttia:

 1. Nättejä ovat! Varsinkin nuo lehti-helmet ovat kauniita.

  VastaaPoista
 2. Kauniiita, ensin tuli korvapuustit mieleen tuosta KIERRE sanasta:)
  Alimmainen on mieluisin tänään.
  Minkälaista magneettilukko käytät, mulla meni purkuun jo yksi ostettu,koskapa magneettilukko ei kestänyt painoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvapuusti kyllä minullekin tuli mieleen :) Nuo pienet magneettilukot olen ostanut idän helmestä, harmi vaan kun on kuulemma hopeoidut tukustakin loppu, ja niille olisi kriittisesti lisätarvetta. Pitää varmaan tyytyä oksidoituihin. Kullan ja kuparin värisiä siellä myös on.

   Poista
 3. Ihania koruja! Todella kauniita. Minä en osaa kyllä yhtään koruja näpertää. Yhden kirjan joskus hommasin vaan eipä tuota ole tarvinnut, ja nyt se on myynnissä kun pölyttyy hyllyllä.

  VastaaPoista
 4. Upeita! Mattamusta on erityisesti mun mieleen :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kauniita. Tule ihmeessä mukaan sukkasatoon. Mä kävin tänään jo ostamassa uusia lankoja, on sitten mistä neuloa :) Meidän perhe kun on villasukkien suur´kuluttajia :)

  VastaaPoista
 6. Liikaa itsekriittisyyttä. Mahtavia oli kaikki ja tuo viimeisin päätyi omaan laukkuun mukaan. Mukavasti tuo ketju osuus keventää tuota kokonaispainoa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!