lauantai 26. toukokuuta 2012

Englannin lakritsia


Mää en yhtään tierä, mistä mää sain päähäni haluta tehrä niitä lakuja fimoosta, mutta kun seemmonen halu tuli, niin pitihää sille jotakin tehrä.

Selailin vähän nettiäkin. Ei tunnu olevan ihan viimeistä huutoa tämä fimoilu tällä hetkellä, mutta löysin nyt kuitenkin muutamia hyviä sivuja, minkä pohjalta lähdin liikkeelle.

aito ja alkuperäinen :)

helmee blogissa

joulukalenterin 24 luukkua

helmien viimeistelystä


Kävin sitten vähän ostoksilla.. Erivärisiä fimoja, leikkuuterät ja lakkaa. Hmm. oisko pitäny ostaa jotain muutakin..?

Tässä vaiheessa oli jo ihan uupunut. Kun ei ollu kunnon välineitä, oli näiden yksinkertaisten neliöidenkin teko aika tuskasen hidasta ja hankalaa. Päätin jo tässä vaiheessa, etten koske fimoihin uudelleen todellakaan, ennenkuin raskin ostaa halppis pastakoneen kaupasta (n.34e).  Ehkä kokemus yleensäkin fimon käsittelyssä, ja kunnon alusta ois voinu vähän auttaa.

 Laadukasta jälkeä.. No eihän auta arvostella keskeneräistä.
 Kahden ja puolen tunnin päästä näytti onneksi jo tältä.


Kaulimen virkaa toimitti muuten ensimmäistä ja viimeistä! kertaa tämä iso kartion muotoinen maljakko. Ainoa tästä taloudesta löytynyt riittävän pitkä "kaulin". Muovi ja puuhan oli kiellettyjä materiaaleja

.
Uunissa 30min. Asteita oli n.110. Ei minulla mitään uunilämpömittaria ollut, vaikka siitä useammassa paikassa kirjotettiin, että lämpötila on ehdoton, ei saa olla yhtään yli eikä ali..

 Tässä korupiikilliset helmet on saanu jo ensimmäisen kerroksen vesipohjaista lakkaa päälleensä. Hyvä idea oli tämä munakenno.Lakkaillessa huomasin, että yhden lakun kerrokset vähän repsotti..


Kun lakat oli saanu rauhassa kuivua, niin heti piti päästä vääntämään itselle testikäyttöön korvikset.

 Ei hullummat, ja kyllä minä ainakin nämä lakuiksi tunnistan.


Lopuista lakuhelmistä pitää keksiä jotain, ainakin muutamat korvikset ja sitten vielä jotain.. Hmm, tulevaisuudessa sitten nähdään. :)

9 kommenttia:

 1. no nyt rupes tekeen mieli noita englannin lakuja ;) onneksi kauppa menee muutaman minuutin päästä kii, niin ei tartte edes yrittää sinne ennättää... fioiluakin on tehnyt mieli kokeilla, mutta vielä oon välttänyt - ja se on kyllä kummallista, tavallisesti kun jotain saan päähäni niin en siitä pääse yli enkä ympäri, ja hommaan heti myös tarvittavan määrän välineitä - jotka sitten jää käytön puutteessa täyttämään hyllyjä, kaappeja ja pöytiä. mutta sinä oot saanut kivoja lakuja aikaiseksi, korviksista tuli ihan syötävän näköiset :)

  VastaaPoista
 2. Nam, alkoi tehdä mieli enkun lakua:)
  Kyllä tunnistaa ja näyttää olevan niin iso puuha, että saa olla minun puolesta toisten hommia:)
  Mutta hauskoja kuvioita siitä saa.

  VastaaPoista
 3. Slurps! Tosi hyvin fimolla! Nyt tekee mieli lakua ;)

  VastaaPoista
 4. Heeei, kivoja kokeiluja, vaikka ilmeisesti muutamia hikipisaroita pitikin vuodattaa.
  Mutta mulla ainakin kävi niin, että tokalla kerralla oli jo paljon helpompaa, kun vähän tiesi miten tuo massa käyttäytyy.

  Itse käytän alustana jostain vanhoista valokuvakehyksistä ottamaani lasia. Enkä myöskään lakkaa koruja yleensä.

  Ja hei ihanat lakukorvikset, kannatti väkerrellä:)

  VastaaPoista
 5. Tosi hienoja! Tää pääsi just mun kokeiltavien listalle.

  VastaaPoista
 6. Todella herkulliset korvikset!!! :) Aivan ihanat :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja korujahan niistä tuli :). Fimoillessa on kyllä ihan ehdoton tuo pastakone ja polymeerimassoille tarkoitettu kaulin. Hirveän paljoa ei tunnu kotimaassa olevan fimoilijoita. Muistelisin että ihan kivan kaupan Pörrö olisi puhunu muutamasta sadasta ja aktiivisia varmaan vain kymmeniä. Jotta kun googlailee niin tosi vähän mitään kotimaista löytyy. Ulkomaisilta sivuilta sitten hiukan laajemmin. Itse olen joskus kokeillut tehdä jotain helmiä ja avaimenperiä ja todennut ettei se ole ihan mun juttu. Nykyisellään värkkään fimosta koiria :). Blogistani löytyy niitä, jos kiinnostaa niin kurkkaa :) woodoobuumi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonkin käyny aina välillä blogissasi kurkkimassa ja ihmettelemässä, että miten joku osaa! Täytyy muistaa välillä kommentoidakin..

   Poista

Kiitos kommentistasi!