keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Arpajaispalkintojen kaverit

Arpajaispalkintoja tehdessäni syntyi muutama samantyylinenkin juttu. Pari avainnauhaa ja muutamat korvikset.

Lovely pink.

Kehittelin tämmöisen vähän yksinkertaisemman avainnauhamallin, jossa on suurimmaksi osaksi noita siemenhelmiä vaijerissa. Toispuoleisesti sitten tarkkkaan valitut helmet koristeena. :)
Arpajaispalkinnoksi pääsi se ensimmäinen versio tätä "uutta mallia", tämä vaaleanpunainen on toinen kokeilu. Avaimien kiinnitystapakin vähän erilainen aikaisempiin nähden. Nyt isolla rapulukolla saa avainnipun kiinnitettyä suoraan tuohon linkkiin kiinni.


*****

 Pala sinistä.
Hopeoituja osia, koruvaijeria, akaattia, lamppuhelmiä, siemenhelmiä, magneettilukko..

Tästäkin piti tulla semmoinen toispuoleinen, niinkuin tuosta vaaleanpunaisesta, mutta jotenkin vaan ei onnistunut, ja on nyt semmonen perinteisemmän näköinen. Taisin haluta saada noita ihania sinisiä helmiä mukaan enemmän, niin näin kävi. Avaimien kiinnitys tapa kuitenkin "uudella tyylillä".

Pala taivasta, pala onnea, 'olet tärkeä pala elämässäni'..
Tuolla palalla voi olla monta merkitystä.

*****

Ja sinisen avainnauhan jatkoksi sopii tilauksesta tehty samantyylinen nauha, mutta värinä sinisen sijaan pinkki.

 (Hmm, mikähän tälle sopisi nimeksi.. Olkoon vaikka..)
Herkkä pinkki. :)

Tähän nauhaan laitoinkin kaikkia lempparihelmiäni, jotka sopii mielestäni yhteen.

*****

Mutta sitten avainnauhoista pitsikorviksiin.

Mustat pitsikorvikset, keskellä hopeoitu helmi. Niobium korvakorukoukut.


Toiset valkoiset pitsikorvakorut, samanlaiset kuin aiemmin tekemäni. Ensimmäiset otinkin omaan käyttöön. Nämä pääsee ehkä myyntilaatikkoon asti :) Hopeiset koukut näissä ja kaikissa seuraavissakin.


Sitten tein myös viisisakaraiset kukkaset. Keskelle pieni 3mm helmiäislasihelmi.


Vertailun vuoksi viisi ja kuusisakarainen kukkanen vierekkäin. Ei näillä kovin paljoa ole kokoeroa. Viisisakarainen pysyy vähän paremmin muodossaan kuin kuusiskarainen.


Joulu lähestyy.. :) Tai ainakin siltä näyttää, kun käpyilin punaisestakin langasta parit korvikset. Nää on kyllä ihan jouluiset omasta mielestä.

Viisi sakaraa.

Kuusi sakaraa.


*****

Niin ja arvontaan ehtii vielä osallistua :)

20 kommenttia:

 1. Uskomattoman upeita. Tuo nypläyskin sujuu sinulta jo nyt suit sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se alkaa jo sujumaan. Langanpäättelyt ja keskushelmien kiinnitykset on kyllä työläin osuus koko hommassa.

   Poista
 2. Jes, tuosta avainnauhan kiinnityssysteemistä mä tykkään! Mä yritin värkätä avainkaulanauhaa, mutta taidot eivät riittäneet haluamaani malliin. Olisin tehnyt siihen avaimen kiinnityksen juuri tuolla tekniikalla. Ajattelin, että avainnipun voi sitten laittaa laukkuun ja kaulanauha jatkaa kauniina koruna eikä ole yksistään niin avainkaulanauhamainen. Melkoinen selitys, mutta ehkä ymmärsit. :) Hyvä idea siis, ja erittäin kauniita kaulanauhoja, samoin nuo korvikset. :) Voisko muuten olla avainkaulanauhaan sointuvat riippuvat korvikset? Setti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun teinkin paljon semmosia riipuksellisia avainnauhoja. Tuohon keskuslenkkiin jäi siis roikkumaan esim sydän, kun otti avainosuuden pois. Pääsääntöisesti teen nauhat kyllä vieläkin niin että avaimet saa irrotettua linkistä, mutta valmista riipusta en ole kuin pyynnöstä sitten lisännyt erikseen. Suurin osa kun tekemistäni on kuitenkin mennyt "pelkkään" avainnauhakäyttöön :) Setti kuulostaa kivalta. Pyynnöstä olen niitä korviksiakin tehnyt sitten myös nauhaan sopiviksi.
   Itse olen niin huono käyttämään näitä perusmittaisia avainnauhoja tai kaulakoruja yleensäkään, mutta jos käyttäisin niin tekisin kyllä korviksetkin heti nauhaan sopivat ja nauhasta myös kaulakoruksi muuntuvan. :)

   Poista
 3. Nuo viisisakaraiset valkoisina on ihan parhaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkolailla semmoiset on ne mun lempparit korvikset, mitkä olen siis yhdiltä messuilta ostanut jo aikaa sitten. :)

   Poista
 4. Vauuu!! Mistä olet löytänyt tuon palapelin palalinkin?? Aivan mahtava!
  Kauniita taas, voi kun mäkin saisin äippälomaa että ehtisin koruilemaan.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osoite toimii: http://www.etsy.com/listing/120470555/4-puzzle-piece-charms-double-sided-25-x?ref=shop_home_active&ga_search_query=puzzle

   Hehee :) Onhan se kiva että vähän enemmän on aikaa nyt käsitöille mutta en kyllä ihan suosittelisi tätä ajan lisäämis keinoksi muille. Saattaa meinaan kostautua hetken päästä :)

   Poista
 5. Voi tuota käpypitsiä tarvis kans opetella!

  VastaaPoista
 6. hello I love your blog very much and Can I have a link from your blog or one review to my jewelry shop ? And I will happy to ship you some of my products for the review or link for free! Feel free to Find something you like on my shop please.
  eozy.com

  VastaaPoista
 7. Millä olet kovettanut nuo pitsikorvikset?...itse juuri olen aloitellut pitsin teon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä mallit pysyy kuosissaan ilman kovettamista. Paverpolia kokeilin yhtiin toisen mallisiin korviksiin mutta en tykännyt niin liimaisesta jäljestä. Seuraaviin joihin on tarvetta aion kokeilla varmaan ihan perus vesi-sokeritärkkiä suhteessa 1:1. Kokemusta ei minula tosin siis vielä ole sen onnistumisesta.

   Poista
 8. Ihania ja tuo palanen niin ihana!!! Tuo ensimmäinen todella herkullinen mun tämän hetkiseen makuun... se kun osittain vaihtelee. Ja nuo pitsikorvikset on vaan kerrassaan upeita! Jos niistä suosikki pitäisi valita, niin valkoinen viidellä sakaralla. =)

  Ja ne edellisen postauksen setit oli todella ihania... niistä yksi jäi vähän kaivelemaan, mutta ei nyt tässä kuussa enää ylimääräisiä menoja... meni meinaan eläinlääkäriin kivasti...

  VastaaPoista
 9. Virkkaukset ihania, niin on myös tuo palanen!! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko oli tilata pari palasta kun niihin törmäsin. :)

   Poista
 10. Olisin kysellyt myös, että missä työvaiheessa olet lisännyt korviksiin tuon helmen..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon keskushelmen pystyy lisäämään helposti ihan lopuksi, siinä vaiheessa kun alkaa päättelemään lankaa/lankoja.

   Poista

Kiitos kommentistasi!