keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Makrame-avainnauhoja

Ruska.

Toiveiden mukaisin värein tehty. Mukava oli tehdä kun oli ihan "omat" värit tässä.Ja vaikka tuossa Ruskassa olikin kaikki itselle erityisen tuttuja ja mieluisia värejä, niin kyllä mä näistä seuraavistakin voisin ottaa itseasiassa käyttöön minkä vaan väriyhdistelmän. Aika laidasta laitaan on nää mun lempivärit tällä hetkellä. :)Turvalukot niskassa.

6 kommenttia:

 1. Ihania juttuja siulla täällä!!

  VastaaPoista
 2. Vautsi vau! Ihania. Tuota en ole koskaan kokeillut. Olet taitaja:)

  VastaaPoista
 3. Ihania avainnauhoja! Minkä mittaiset nyörit olet laittanut avainnauhaan/puoli? Miten tuo helmien välissä oleva "löysä solmu" tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistaakseni yksi nauha oli n.1,5m, eli per puoli niitähän tulee neljä. Ja nekin leikataan siis kahdessa osassa eli 2x3m. Ja nuo kolmen metrin nauhat sitten kiinnitetään avainrenkaaseen puolesta välistä. Tosi vaikea selittää näin sanallisesti. Mutta noilla mitoilla minulla ei ole koskaan kesken loppunut nauha mutta jotakin nauhaa helposti jää sitten puoli metriä hukkaan, kun ei kulukaan solmiessa.

   Löysä solmu tehdään niin, että solmivat langat vaihtuu kulkemaan keskelle ja jatkat solmimista niillä keskuslangoilla jättäen vähän väliä. Tälläin kun välillä vaihtaa solmivia lankoja, niin ne kuluu tasaisemmin. Onko makrame yhtään ennestää tuttua sinulle?

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta :) mistähän itsellä riittäisi aikaa tehdä noin paljon käsitöitä?!? Innostun liian helposti ja projekteja sitten kertyy.

   Makrame ei ole entuudestaan minulle lainkaan tuttua. Mutta löysin sinun käyttämiin solmuihin videon youtubesta ja kun katsoin lähikuvaa noista sinun tekemistä löysistä solmuista hoksasinkin, että langat vaihtavat paikkaa :)

   Mukavaa syksyn jatkoa ja pitääpä seurailla mitä seuraavaksi keksit :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!