maanantai 15. elokuuta 2011

Neppilista ideointia

Pumpulia ja pellavaa blogista löytyy ihanan selkeä ohje neppilistaan, joka tehdään paidan eteen. Tuota pitää kyllä joskus koittaa johonkin paitaan. 

Rupesin tuon ohjeen nähtyäni miettimään, että mitenhän tuon tyylisen neppilistan voisi toteuttaa olkapäälle helposti. Aloin katselemaan käytössä olevia ostobobeja sillä silmällä, ja kartoittamaan niiden neppilista ratkaisuja. Olisi kiva löytää semmoinen helppo malli, jossa ei olisi tiukkoja mutkia pääntiessä, ja jossa siis voisi helposti käyttää tasosaumuria huolitteluun. Löysinkin melko pian yhdestä bodista tällaisen helpon mallin, jonka voisi vaivatta siirtää mihin tahansa kaavaan.

En tiedä onko näistä kuvista kenellekään muulle ompelijalle hyötyä, mutta voin itse täältä sitten katsoa, että miten se nyt sitten menikään.
Olisiko tuo lisälirpake n.2,5cm yksinkertaisena ja takakappaleessa siis n.5cm.


Nurjalta puolelta, päällä siis takakappale ja alla etukappale.


Tämän neppilistan lisääminen ihan perus t-paitaan, jossa ei ole minkäänlaista nepitystä, luulisi olevan varsin helppoa. (Luulisi onnistuvan muihinkin, mutta hieman kaavaa muokaten..)

Paitakappaleiden lisäksi leikkaa tuon olkasauman mittaiset lirpakkeet.  
(n. 2.5cm ja 5cm levyiset)
Surauttaa kiinni olkasaumaan. 
Huolittelee (saumurilla) lirpakkeen toisen reunan. 
Taittaa lirpakkeen ja tikkaa kiinni. (Etu ja takakappale hieman eri tavoin) 
Huolittelee pääntien resorilla (toinen olkasauma ommeltu jo tässä vaiheessa).  
Taittaa resorin päät alle, tikkaus ja leikkaus läheltä reunaa.

Pitää tulla korjaamaan tätä ohjetta, kun nyt joskus ehdin testaamaan, ja jos tarvetta löytyy. Ihan tämän tyyliseen neppilistaan en ole käsityölehtien ohjeissa törmännyt, ja tykkään että nuo lirpakkeet voi leikata erikseen, eikä tarvi suoraan paitakappaletta leikatessa jo lisätä tuota neppivaraa.
Jos ehdit kokeilla tätä ennen minua, niin olisi kiva kuulla toimiiko :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!