perjantai 26. elokuuta 2011

Pari pompulaa

Sunnuntai-iltana pikku poitsu meni nukkumaan vähän tavallista aikasemmin, ja ajattelin että nyt olisi hyvää aikaä kaivaa nappitarvikkeet esiin. Tarkoituksena oli tehdä ehkä pari pompulaa ja muutama pikku juttu ihan noin niiku muuten vaan.. Noh, vähä ehkä paisu tuo ajatus..
 Nämä pompulat odottelee, että ehdin metsästää laadukkaita ohuita mustia pompuloita. Paikallisesta Ninjasta niitä ei kyllä löytynyt.
(lisäys: nämä pompuloiden napit on 7/8 ja 1 1/8 tuumaisia)

Harmi kun noista pompuloista ei ole voinut ottaa yhtään kuvaa, jossa olisivat käytöstä. Täältä kotoa kun ei löydy yhtään riittävän pitkahiuksista päätä.

Seuraavaksi kuvat valmistuneista näpsyistä kahdessa eri valossa. Ensimmäinen on otettu hämäränä aamuna ja kuvankäisttelyohjelmalla muokattu, että värit oisi suurinpiirtein oikein. Jälkimmäinen on luonnonvalossa otettu ja ilmeisesti kännykän kamerasovellukselle oli liikaa paljon valoa ja tumma tausta.

(lisäys: pinnien pituus on 5cm ja napin koko on sen 7/8 tuumaa)


 Parit korvikset. Nuo pienemmät itseasiassa onkin valmistunu jo aiemmin mutta nyt laitoin noihin taustoihin. Ylärivin vähän isommat ( 5/8 tuumaiset) tein sunnuntaina.

Näissä korviksissa on kahdenlaisia taustoja. Makuasia kai kummista tykkää.


Testaukseen tein myös pari sormusta. Koko taisi olla 3/4 tuumaa.

Koitin ensin liimata kovikehuopapalan napin taustalle epoksilla, mutta ei siitä tullut mitään. Epoksi imeytyi huopaan, eikä oikein pitänyt kiinni tuota sormus osaa. Nämä liimaisin nyt Gutermann creativ liimalla, joka pitäisi olla tosi hyvä kankaan ja metallin yhdistämiseen. Käytetään mm. kehyskukkaroiden liimaamiseen.

Toinen sormuksista lähtikin heti testikäyttöön :)5 kommenttia:

 1. "Muutaman" sitten teit! =) Ihania, ihania, ihania! Mulla odottelee pari pussillista nappipohjia laatikossa, mutta sopivaa inspistä niihin ei ole vielä tullut. Lisäksi olen ihmetellyt mistä löytäisin pienempiä lasten napsautettavia pinnejä joihin liimailla nappeja. Mistä olet löytänyt omat (ilmeisesti kuitenkin isot) pinnit?

  VastaaPoista
 2. Nuo pinnit tosiaan ovat semmoisia isompia, n.5cm pituisia. Osan olen tilannut sieltä mistä nappitarvikkeetkin, mutta osan ihan lähiprismasta ostanu. Kannattaa kattelaa siis ihan tavis kauppojen niitä hiustarvikeosioita.

  Muutaman pienen vaaleanpunaisen näpsyn ostin kokeeksi kerran kärkkäisiltä. Mutta ei mulla ollut sillon tarpeeksi pieniä nappeja, niin ei se näpsy mahtunutkaan aukeamaan sitten enää, kun olin laittanut sen napin siihen kiinni..

  Itse olen tosiaan laittanut ensin sen napin pohjan semmosen askarteluvaijerin (mikälie oikealta nimeltään) avulla kiinni näpsyyn ja sitten laittanut kiinni vasta sen toisen puolen napista kankaan kanssa siihen näpsyosaan. Eli liimaa ei tuossa näpsyyn kiinnityksessä tarvi ollenkaan. (Vaikeasti selitetty.. Toivottavasti jotain selkoa saa.) Tosin epoksi toimisi varmasti ihan yhtä hyvin kiinnitykseen, mutta kuumaliimasta oon kuullut että napsahtelee aika herkästi käytössä irti.

  VastaaPoista
 3. Suloisia pompuloita! Ihan vähän ehkä ryöpsähti tosiaan käsistä, jos muutaman meinasit tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Mistä saa noita sormuksia mihin pystyy askartelemaan itse jonkun korun päähän? olen etsinyt kaikkialta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalainen nettikauppa Nappikauppa Punahilkka ainakin myy. Its eolen tilannut taas tuolta etsyn kautta ulkomailta, esim. http://www.etsy.com/shop/sunbeambuttonsupplie?section_id=7282493

   Poista

Kiitos kommentistasi!