maanantai 29. elokuuta 2011

Säärystimet

Tässä oli lähtökohta (tilaustyö)säärystimille:

Langat ostin alunperin viimevuoden lomareissulla, kun ei tullut otettua mitään käsityötä mukaan, niin ajattelin, että voisihan näistä vaikka sukat neuloa. No ei sukat ei edenneet vartta pidemmälle, ja viime vuonna alkutalvesta aloittelin sitten vauvanpeittoa domino-ohjeella. Noh, peiton neulominen alkoi tylsistyttää, ja kun poikakin ehti syntyä ennen valmistumista, niin jäi sitten kokonaan sekin homma.
Meinasin jo unohtaa että nämä langat varastoistani löytyvät. Mutta sattuikin hyvin kun väritoiveena näihin säärystimiin oli violetti ja ruskeakin oli ihan ok. Muutamasta nettikaupasta ehdimmekin katsoa jo lankoja, mutta kun oli vain eioota, niin sitten kaivelin omia varastoja ja löysin nämä.

Tulos on tässä:

 Ulla neule-lehdessä julkaistusta Joustimo säärystimistä otettu vähän mallia. Tosin tässä lanka on eri vahvuista, lisäykset menee erilailla ja joustinneulekin on toiveen mukaan 4o4n eikä 3o2n.. Vois sanoa, että tämä on jo ihan oma malli. Pituutta näillä on vähän reilut 40cm.


Päättelin ompelemalla, en tiedä mikä on virallinen nimi, mutta apuna käytetään neulaa ja kirjassa, josta olen tuon oppinut, kerrotaan päättelytavan nimeksi sewn bind off tai jotain.. Hyväksi tavaksi olen tuon todennut, sillä reunasta ei tule kireä.

 Lisäyksiä tuli niin paljon, että n. puolessa välissä piti lisätä yksi 4o 4n mallikerta lisää.

Annoin näille säärystimille vielä lanoliinikylvyn ennen toimitusta, jotta olisi mahdollisimman pehmeät ja kutittamattomat. Tekeehän se langasta hiukan "rasvaisen" tuntuisen, mutta onhan se lanoliini hyvää ihonhoidollisestikin :)

Alunperin siis oli tarkoitus tilata Cascade 220 SW Sport lankaa Titityylltä, mutta kun ei heillä ollutkaan varastossa toiveena ollutta royal purplea (tai chocolatea), niin langat säärystimiin löytyikin omista varastoista. Jätin tilauksen kaikesta huolimatta sisään Titityylle, vaikka arvioivat ensin toimitusajaksi parikin viikkoa. Ajattelin että käytän langat sitten jonnekin muualle. Mutta niinpä sitten kävi, että langat tulivatkin jo saman viikon perjantaina (tilaus jätetty alkuviikosta), kun heille oli saapunut uudet erät jo ennakkoon.

Tulihan sieltä tilattua vähän muutakin..


Kuvista puuttuu Addin Click sarjan kaapeleita ja 3,5mm puikkojen päät..

Nyt kun neulontainnostus nosti näiden säärystimien myötä päätään, niin meninpä ilmoittautumaan sukkasatoon:


Tavoitteena olisi saada yhdet (lahja)sukat valmiiksi kahden kuukauden aikana. Tavoitteita ei kannata asettaa liian korkealle :)

3 kommenttia:

 1. Ihania nämä sinun neulomukset! Niin kuin kaikki muukin täällä sinun blogissa!!

  VastaaPoista
 2. Näihin säärystiminiin äippä on ollut erittäin tyytyväinen. Ovat kauniit, lämpimät eivätkä kutita :D

  Hienon värinen toi turkoosi lanka muutes, samoin toi suklaanruskea on ruskeaksi kiva :D

  VastaaPoista
 3. Murmeli: Kiitti! :)

  Minni: Kiva kuulla, että äitisi on tyytyväinen :) Nämä olisi kyllä kelvannut itsellekin, ehkä tässä joskus innostun neulomaan uudestaan. Lankaa ainakin olisi :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!