sunnuntai 7. elokuuta 2011

Vaatteita syksymmälle koossa 80

 Ajattelin jo hieman ennakoida syksyä näissä vaateompeluissa. Tarpeelliset kesävaatteet ehdin ommella ennen tämän blogin aloittamista, niin niitä ei ole täällä esitelty, vaikka aika pino niitäkin tuli tehtyä. Mutta nyt kun on jo melkein syksy (ja talvikin kohta), niin on tarvetta vähän pidempihihaisille ja lahkeisille vaatteille. Syksyllä odottaa myös minun töihinpaluuni, niin ompelu ja kaikki muukin käsityöaika taitaa jäädä aika kortille. Siksikin on hyvä jo vähän ennakoida.

Nämä ensimmäiset, polvihousuiksi tarkoitetut housut, ei ihan onnistuneet niin kuin piti.... Mites nuo autot nyt noin päin on, leikkasin kyllä ihan oikeinpäin kankaat.. Tarkemmalla syynillä ehkä huomaa myös jotain outoa noissa lahkeissa.. Toinen lahje on tehty takakappaleista ja toinen etukappaleista :D. Minulla on ollu aina vähän ongelmia hahmottaa, missä järjestyksessä nuo housujen saumat ommellaan, eikä kirjalliset ohjeet ainakaan helpottaneet ollenkaan. Huomasin nämä "pikku" mokat vasta, kun olin resorit ommellu ja housut oli "valmiit". Saavat olla noin, en jaksa purkaa, sillä jokainen reuna on yhdistetty väärään kohtaan.. :D


No seuraavissa housuissa sitten unohdin kaikki kirjalliset ohjeet, pähkäilin itse ja ajatus kirkastui! Siis mitä vaikeaa näissä nyt sitten on?!
Kaavat Ottobre 4/11 (malleja en nyt muista..) +taskut vapaalla kädellä piirrettynä, ideaa mm. täältä ja täältä.(Nyt en löytänyt enää sitä paikkaa missä olen nähnyt tämän version, jossa tasku on kokonaan sivusaumassa kiinni.) Pituus koosta 80, leveys koosta 74.
Kankaat metsolan alesta viime keväältä. Resorit myllymuksuilta.
Nauha puuttuu vielä vyötäröresorin sisältä, kun ei ollut varastoissa sopivan väristä nyöriä.

Kaavat ja kankaat ovat näissä samat kuin yllä. Resorit tosin metsolasta.
 Kummissakaan vaateseteissä ei tasosaumurin jälki kestä sen tarkempaa kuvaamista, jouduin vähän paikkailemaan paitojen kaula-aukkoa, kun oli niin jyrkät kulmat noissa nappilistoissa, ettei oikein ommel taipunut.. Mutta en silti antaisi pois tuota tasosaumuria, hyppytikkiäkään en ole aikoihin enää saanut aikaiseksi.
 Housujen takasaumaan merkit. Paitoihin en muistanu ommella mihinkään järkevään kohtaan. Merkin takapuolelle saa hyvin koon merkattua kangastussilla tai sitten nimenkin tuonne voi kirjoittaa. Nimikointiin ei nyt kuitenkaan ollu tarvetta.

6 kommenttia:

 1. Aina ei mene niinkuin Strömsössä! Mä olin niin puusilmä etten tajunnut mitään outoa ekoissa housuissa ennen kuin luin tekstin... "ai et ne olikin väärinpäin ne autot". Eiks noi nyt ole vähän sellaiset haaremihousut? Tosi kivat setit kyllä! Vitsi kun tuo taskujen tekeminen aina kuulostaa niin vaivalloiselta.

  VastaaPoista
 2. No juu, en minäkään olis varmaan mitään vikaa huomannu, jos et olisi kirjoittanu :D Ihastelin vaan, että onpa kivat housut :D Mutta siis todella kivoja vaatteita... ai, että!

  VastaaPoista
 3. Ja nythän noi autot on lapselle oikeinpäin kun ylhäältäpäin katsoo :D

  Tosi kivoja vaatteita :)

  VastaaPoista
 4. You have done a wonderful job!
  Very nice outfits!
  Sue.

  VastaaPoista
 5. Kiitti kommenteista! Tosiaan ne ekat olikin haaremihousut lapsen näkökulmasta tehtynä. :D

  VastaaPoista
 6. Ainahan sitä sattuu ja tapahtuu ja kiva kun jaoit "pikkumokat" muidenkin kanssa, sillä ainakin täällä ne sai suupielet nouseen :)

  Meillä taapero aloitti tänään kerhon ja sen myötä tuli kanssa mietittyä noita syksyn vaatejuttuja ja housuja ja pitkiksiä on ainakin to do-listalla. Ihanat nuo taskut noissa housuissa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!