tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kauppakassi & kehyskukkaro

 Olen kevään mittaan miettinyt ja etsinyt hyvää kauppakassin kaavaa. Muutaman löysinkin suuresta käsityölehdestä, mutta ei ne sitten innostaneetkaan ompelemaan asti. Muutamissa blogeissa sitten törmäsin tähän ihan tavalliseen kauppakassiin, mutta niihin oli tehty vuori. Ei siis kiinnostaneet nekään. Lopulta tärmäsin annan aarteet-blogissa tähän kauppakassiin, jossa saumat oli pussisaumoja eli oli käytetty ns. ranskalaisia saumoja. Ja niinpä innostuin vihdoin aloittamaan.


Kaupan aukileikattua muovipussia käytin kaavana tässä ja kangas on tässäkin sieltä Ikeasta. Juuri sopivan jämäkkää kangasta, eikä ole edes tarvetta tehdä vuorta.


Lättänänä


 Ihme ettei minulle aiemmin tullut nuo ranskalaiset saumat mieleen. Harjoittelinhan juuri alkukesällä tekemään käsilaukunkin samalla metodilla:

Tähän kassiin tuli kyllä vuorikin vaikka pussisaumoja käytettiinkin.

 Harjoittelin yksi päivä tekemään myös tämmöistä kehyskukkaroa. Koitin olla tarkkana, kun sitä erityisesti ohjeissa painotettiin, mutta ei se sitten ihan mennyt kuitenkaan niinkuin piti. Käyttökelpoinen silti.Toinen puoli on vähän pahempi. Tuossa ei siis pitäisi näkyä mitään aukkoa. No saahan nuo muutamalla käsinpistolla onneksi umpeen, eikä noista viisi senttisetkään tulisi noinkaan läpi. Mutkun, mutkun, ei tullut täydellistä..


7 kommenttia:

 1. Itse pidän myös tuosta kauppakassin mallista, mutta ongelmaksi tuli ilman vuorta tehdyssä kassissa nuo kahvat ja se kahvojen välinen aukko. Miten teit niistä noin siistin näköiset? Itse vain käänsin ne nurjalle puolelle huoliteltuani eka siksakilla reunat. Tuli aika ruman näköinen, mutta en keksinyt parempaakaan tapaa :|

  VastaaPoista
 2. Ai, kun katsookin läheltä niin olet tainnut tehdä samalla tavalla?

  VastaaPoista
 3. Kyllä samalla tyylillä tosiaan ja ei minunkaan mielestä kauheasti tarkempaa tiirailua nuo kestä :)

  Mietin kyllä tehdessä, että olisin voinut vinokanttinauhalla ne huolitella mutta ääh, melkein samalla vaivalla saisi sitten sen vuorin tehtyä :) Jos lahjaksi tekisin, niin sitten koittaisin ainakin tuplakäännöstä noihin reunoihin (mutta voi olla hankalaa kun on kaarevat reunat). Jos ei onnistu, niin sitten vielä noita vinonauhoja, ja jos ei sekään onnistu, niin sitten varmaan saisi olla noin kuin alunperintein..

  VastaaPoista
 4. Itse tekisin muuten vuoren kun ei niin paljon kauempaa vie aikaa, mutta kun kangas on niin paksua, että vuoren kanssa tulee tönkkö :(

  VastaaPoista
 5. hyvän näköisen kauppakassin olet tehnyt :D kangas on tosi kivaa.

  mä oon kanssa ton reunan vaan kääntänyt ja aika roisin näköinenhän siitä tulee, mutta tosiaan vuori paksuntaisi kassia niin paljon. toisaalta mietin, että jos tekisi sellaisen ns. puolikkaan vuorin, siis sellaisen joka loppuisi kassin puoleen väliin. vähän kuin vaikka hameessa on se vyötärökaistale vai mikä se on siellä hameen sisäpuolella, että reunasta tulee vähän siistimpi ja tukevampi :D

  VastaaPoista
 6. Nämä ompelusanastot on minullakin vähän hakusessa, mutta oisko se joku alavara nimeltään mitä tarkoitat. Sitä voisi tosiaan harkita, niin voisi noihin Ikean kankaiden kaveriksikin ommella "vuoren", eikä tulisi ihan niin tönkköä.

  VastaaPoista
 7. Oi, nytpä vasta hokasin että olet tehnyt juuri tuosta samasta kankaasta kassin, jota minäkin alunperin kassikankaaksi suunnittelin. En kuitenkaan raaskinut, joten tein tyynyjä.. mutta vitsit, ois se kassikin ollut kyllä nätti! Pitääköhän ihan tehdä päiväreissu parinsadan kilsan päähän Ikeaan.. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!