perjantai 29. heinäkuuta 2011

Nappikorvisten testailua

Nappiaskartelut on saaneet taas jatkoa. Tällä kertaa olen harjoitellut vähän pienemmillä napeilla ja näistä ois tarkoitus tulla korviksia. :)


Kaikkien nappien halkaisija on puoli tuumaa eli n. 1,25cm. Aikamoista näpräämistä on että saa noihin nuo kankaat laitettua, mutta sarjatyöllä sekin helpottuu. Neljä ensimmäistä yritystä lensi roskiin..

Nämä korvisnapit päällystin siis ensimmäisenä päivänä.

Parit korvikset ihan testimielessä liimasin vain kuumaliimalla. Muiden korvisten taustat liimasin ensin E4000:lla, joka ei jostain syystä pysynyt. Vika taisi olla liimaajassa. No lopulta sitten laitoin sitä epoksia..


Näitä punaisia korviksia olen käyttänyt nyt jo viikonpäivät. Kuumaliima on toistaiseksi pitänyt korvikset hyvin kasassa, mutta taidan jatkossa käyttää kuitenkin varmuuden vuoksi sitä epoksia.
Nämä korvisnapit päällystin sitten seuraavana päivänä.

Nyt vain odottelemaan, että saapuisi ne paremmat korvispohjat, niin saisi nämä valmiiksi. :)

6 kommenttia:

 1. Oi, näyttääpää sulosilta! Mä en ookaan nähnyt tollasia nappipohjia ennen, mihin upotetaan (?) se korvispohja..Näyttää kovin kätevältä, mutta voin tosiaan kuvitella, mitä näpräämistä toi on :)

  VastaaPoista
 2. En tiedäkään, onko näitä nappitarvikkeita ja korvispohjia monenkinlaisia, mutta tämän tyylisiä nappeja olen siis vain nähnyt/käyttänyt: http://www.etsy.com/listing/33711127/covered-button-kit-34-inch-size-30?ref=pr_shop . Se napin tausta tosiaan painuu aika syvälle, kun napsauttaa kankaan kiinni. Liimalla sitten ihan tämmöisen tavallisen korvispohjan olen sitten sinne syvennykseen kiinni laittanut: http://www.etsy.com/listing/61845292/100pcs-surgical-stainless-steel-8mm-flat?ref=pr_shop . Mietin kyllä tässä että pitäisikö sinne väliin laittaa jotain ettei menisi niin syvälle, kun se syvennys lyhentää sitten sitä osuutta, missä pitäisi se korvanlehti mahtua olemaan..

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, mulla on kans noita päällystettäviä nappeja odottamassa tekijäänsä, mutta en ole vielä uskaltanut kokeilla. Liima-asiaa olen pohtinut minäkin, ehkä uskaltaudun ekaksi kokeilemaan kuumaliimalla ja sitten siitä siirryn vahvempiin aineisiin kun muu tekeminen on hallinnassa.. =)

  Tosi kivoja nappeja, korviksia ja juttuja olet tehnyt! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kuumaliima ajaa varmasti asiansa kun tekee pohjatyöt vaan kunnolla. Karhennus ja putsaaminen tosin pitäisi kai tehdä liimasi millä vain... :)

  VastaaPoista
 5. Mitä materiaalia napit ovat, onkohan nikkeliä niissä?

  VastaaPoista
 6. Nikkelittömyyttä en kyllä uskalla valitettavasti luvata, kun sitä ei ole erikseen mainittu noissa tarvikkeissa. Alumiiniahan nuo nappipohjat on ja itse tapit ruostumatonta terästä, mutta käsittääkseni nikkeliä voi olla suurinpiirteen kaikissa muissa paitsi hopea ja kulta koruissa... Apteekissa kuulemma myytäis ainetta, jolla vois testata allergisoivat nikkelipitoisuudet, täytyypä käydä kyselemäss seuraavan kerran, kun on sinne asiaa josko onnistuis testaaminen. Luulen että et oo ainut, jota asia kiinnostaisi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!