sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kymmenen kuumaliimapötköä myöhemmin..


Bloggaampa vielä muutaman illan nappitehtaan tuotokset. Kyllä niitä vain syntyy, kun saa hetken rauhassa väkertää. Tänä iltana taisi mennä ainakin kymmenen kuumaliima pötköä...

Napin koko näissä on 7/8 tuumaa. Pinni on hopeinen (tai luulenpa että paremminkin hopeoitu..)


Nämäkin napit on 7/8 tuumaa ja näissä on tavalliset marketista ostetut pinnit kiinni.

Hmm, olikohan näissä 1 1/8 tuumaiset napit.. Paperiklipsin pituus on 3 1/2 tuumaa, eli hieman vajaa 9cm.

Näpsyjä. Näpsyjen mitta 5cm ja nappien 7/8 tuumaa.

Sekalainen lajitelma pompulanappikokeiluja. Napit 3/4 ja 7/8 tuumaisia.


Sitten vielä osa tämän iltaisista napituksista:
Kirjanmerkkejä, napit 1 1/2 tuumaa. Hyvin toimii näin isommallakin napilla!

Tein usemamman tämmöisen valokuvapinssin, kaikkia en viitsinyt tänne laittaa, kun kuvina on kuitenkin toisten henk. kohtaisia kuvia. Kaikki pinssit siis ei ole itselle, vaan menevät tuliaisiksi, tai muuten vaan muita ilahduttamaan :) Kaikki napit kokoa 1 1/2 tuumaa.

Kokeilin myös tehdä tämmöisiä henkilökortti"rullia". Tai mitä lie nimeltään, mutta tuohon saa siis kiinni henkilökortin/kulkuluvan. Nappi on kiinni rullassa, josta tulee siimaa, että yltää sitten näyttämään lähemmin esim kulkulupaansa tarvittaessa. (Koitin demota sitä tuolla oikean puolimmaisella rullalla) Rullan takapuolella on klipsu, jolla koko härvelin saa kiinni esim. taskun reunaan. En tiedä onko näille oikein työpaikallani käyttöä, mutta oli jotenkin niin kivoja, niin piti ainakin kokeeksi ostaa. Napin koko on näissä 1 1/2 tuumaa.

Kirjanmerkkeinäkin omalla kuvalla varustettuja 1 1/2 tuuman nappeja.

Nämä napit jäivät ylimääräiseksi, kun en oikein keksinyt mihin olisin kiinnittänyt..
Noihin tuuma mittoihin on jo pakosti hieman tottunut, kun olen niin montaa amerikan englanniksi kirjoitettua ompeluohjetta lukenut. Plus sitten tietysti kun olen tilannut näitä tarvikkeita lähinnä usasta, niin siellä harvemmin ilmoitetaan varsinkaan nappeja muutenkuin tuumina. Mutta kyllä se jo aika hyvin alkaa sujumaan. Tiedän jo ulkoa kuinka kaukaa tarvitsee ommella saadakseen 1/4 tuuman saumanvaran tai minkäkokoinen se 7/8 tuumainen nappi onkaan..

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania!
  Minäkin siellä etsyssä seikkailin ja löysinkin kivan kankaan, mutta oli sitten niin kalliit ne postikulut etten raaskinutkaan.
  Ja tietty sitä kangasta ei siellä enää ole...

  VastaaPoista
 2. Ihania kankaita! Tuon henkilökorttirullaidiksen kopioin kyllä, vaikuttaa tosi kivalta idealta. Onko sulla pysynyt nuo kuumaliimalla? Mulla on meinaan sillä liimatut napsahdelleet kiitettävästi irti. Kokeilin pikaliimaa huonolla menestyksellä, kunnes löysin Etsystä E6000 tms. liiman ja lopulta epoksin.

  VastaaPoista
 3. P.s. Ihana blogi, liityin lukijaksi!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän ne VIELÄ on pysynyt. Putsaan ja hiekkapaperilla karhennan kyllä pohjat huolellisesti, mutta täytyy etsiä varmaan jotain järeämpää.. Hmm, epoksia, pitäisköhän harjoitella sen käyttöä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!