keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Applikointi tuskailua

 Olisi melkein voinut sanoa, että opin applikoimaan jo vanhalla ompelukoneella. Mutta.. Uusi kone on yhtä kuin, että opettele applikointi uudelleen. Mikään oppimasi ompelukoneen säätö ei enään pidä paikkaansa, ja kun uudessä koneessa valinnanmahdollisuuksia on enemmän ja tarkemmin, niin oih ja voih.. Ei auta kuin harjoitella. Kuvaksi otin kuitenkin kohtuullisen helpon norsun.

Pipon malli on itse muokkailtu, nyt sopii jo melko kivasti päähän. Pikkusen kasvunvaraa on toki.. (Lue: pyörii vielä päässä)
Koko siis 46cm, mutta joustavasta neuleesta kun on tehty niin on aika väljä vielä.
Kankaat: Velour liskohousujen jämiä ja ruskea interlock trikoo (saksan) kangastukusta

Ompelukoneen kaupanpäällisiksi sain valita muutaman lisätarvikkeen ja otin mm. tämmöisen aplikointijalan.. Ihan en ole varma tykkäänkö. Koneen perusjalkoihin kuuluu semmoinenkin jalka, joka on metallia, mutta edestä avoin. Luulenpä että sillä voisi nähdä paremmin kulkusuunnan..

 Juu, en oo ihan tyytyväinen ensimmäiseen työhön.. (klikkaamalla suuremmaksi näkee jäljen paremmin)

Noh, muutaman mutkan kautta meille tuli tätä pinkkiä velouria, niin paljon että saa vaatettakin. Ihan en pojalle viitsi näitä laittaa, mutta kyllä näille vielä käyttöä jossain muualla vielä löytyy. Mutta pääsin siis kokeilemaan toista aplikointia näihin housuihin.
Kangas: velour kestovaippakaupasta, resorit metsolasta
Kaava on edelleen sivusaumattomien housujen kaava, kirjasta Ompele lapselle pehmeitä vaatteita neuloksesta, koko 90cm

No enpä tiedä onnistuiko tämäkään sen paremmin, mutta kun ei näin läheltä katsele, niin menettelee :) Itselle muistiin ompelukoneen asetukset näissä töissä: tikin leveys 3.5, pituus 0.3, paininjalanpuristus 20.
Jos tuo ompelulanka olisi ollut tummanruskea, niin ei varmasti näyttäisi noin suttaiselta jälki, mutta sitten ei olisi erottunut tuo kärsä vartalosta. Tummemmankaan väristä lankaa ei voinut valita. Nooh, eiköhän tämä tästä, kun saan vähän enemmän kokemusta tuon ompelukoneen kanssa.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!