tiistai 27. syyskuuta 2011

Sewing for boys

Etsin ja etsin sitä blogia ja päivitystä, mistä luin tästä kirjasta, mutta en vaan löytänyt. Heti luettuani laitoin siis itsekin tilaukseen tämän, oli kuin tehty juuri minulle. Tai siis pojalle. Tai siis ompelua harrastavelle äidille, jolla on poika. Kaikki vauvoille/lapsille suunnatut ompelukirjat kun tuntuu olevan pääsääntöisesti täynnä vain tytöille sopivia vaatteita, vaalenpunaista ja hörselöä, tunikaa ja mekkoa. Nättejähän ne on, vaan ei täällä semmosille ole käyttöä.

 SEWING FOR BOYS
24 Projects to Create a Handmade Wardrobe

Shelly Figueroa and Karen LePage

Tämä kirja olikin jännän mallinen, eikä muuten mahdu postiluukusta. Etukannen takana oli kirjekuori kaava-arkeille, kuvat ja ohjeet oli sitten tuommoisen kierrekansion tapaan toisella puolella.


Otin muutamia kuvia noista vaatteista, joita aion joskus vielä ehtiä ompelemaankin. Hieman vaatii aikaa, että perehdyn ja ymmärrän nuo englanninkieliset ohjeet, mutta aika simppeliltä kuitenkin vaikuttavat.

 Helppo paitamalli esim pellavakankaasta toteutettuna.

 Pitkähihainen raglanhihainen t-paita, jossa ei ole sisäsaumoja.

 Pullover, eli eikös se ole suomeksi ihan vaan pusero.

 Automattoonkin on ohjeet.

 Vähän siistimpi paita, jossa on sivulla tasku.

Kivannäköiset housut jossa sivulla ylhäällä on taskut. Muutkin housumallit näytti olevan aika leveetä mallia, mutta nämä silti näytti kivoilta ja ihan käytettäviltäkin.

Jos kiinnostuit niin amazon.comista löytyy :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä kiinnostaa, kolmen pojan taloudessa tälle saattaisi olla käyttöä. Minkä kokoisille vaatteille kaavat ovat?

    VastaaPoista
  2. Suurinosa taisi olla 12kk - 6/7 vuotiaille mitoitettuja. Saattaa olla, ettei jostain vaatteesta löydy jommasta kummasta päästä kokoa, mutta pääsääntöisesti noin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!