keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Saumat ihan nurin

 Tämäpä paita vasta olikin mielenkiintoinen ommella. 
Kaikki saumat tehtiin ihan eri tyyliin, mitä olen aikaisemmin oppinut.
Raw Edged Raglan Tee, koko 12kk, kirjasta Sewing for boys
Ruskea interlock trikoo kangastukusta, ruskea pilvi jersey muistaakseni kestovaipppakaupasta(?)
Väriero ei noilla kankailla ole ihan noin suuri, salama vähän vääristää

 Nämä kaavat itseasiassa ei ollutkaan suoraan tuosta kirjasta. Ihmettelin niitä kirjan kaava-arkkeja, että missä on 12kk ja 18kk koot, kun en mistään löytäny. Laitoin sitten kirjan kirjottajille viestiä (heillä on oma etsykauppa ja blogikin), että miksi niitä ei löydy vaikka ohjeessa puhutaan kuitenkin pienemmänkin kokoisista paidoista. Hän vastasikin minulle, että kustantaja oli rajoittanut tiukasti kirjaan tullutta sivu- ja kaava-arkkimäärää, niin pienempien kokojen kaavat ei valitettavasti olleet mahtuneet mukaan. Hän lähetti minulle kuitenkin puuttuvat koot sähköpostiin pdf-tiedostona. Tosi hyvää palvelua!

Sitten vähän tarkempia kuvia saumoista:
 Pitkällä kapealla siksakilla kirjan ohjeiden mukaan ommeltu nuo saumat. Käytin siis paidan ompeluun vain ompelukonetta ja hyvin onnistui. Sauman varat on ommeltu ulkopuolelle ja päällitikattu. Kirjan mukaan niistä tulee noin tyylikkäät ja ihan hauskat omasta mielestäkin. Tosi mukavalta tuntuu kyllä sisäpuolelta, kun ei ole saumoja painamassa.

Helmaakaan ei ole ohjeen mukaan huoliteltu, ihan on vaan noin leikattu reuna, eli raw-edge. Vähän pyrkii rullaantumaan mutta ihan mielenkiinnostakin haluan käytössä nähdä kuinka toimii. Vähemmän tietysti rullaantuisi, jos olis interlock trikoota.

Kuva vielä sivusaumasta takapuolelta otettuna. Sivusaumat on käännetty ja tikattu selkäpuolelle.

Toiseenkin paitaan on jo kankaat leikattu, katotaan millon ehtii ompelemaan. Yksi päivä meni kaavojen tulosteluun ja teippailuun. Toisena päivänä ehdin kaavat piirtämään kaavapaperille ja leikkaamaan irti. Seuraavana päivänä sitten leikkaamaan kankaat ja sitten seuraavana päivänä ompelemaan. Ei siis mikään hurja tahti, mutta samalla oon täällä kyllä koittanu välillä kutoa sukkaakin sentään. Niin ja töissäkin oon ehtiny näyttäytymään ja pikku pojan kanssa viettämään aikaa :)

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!