torstai 15. syyskuuta 2011

Villit nakkikoirat taskuvaippa

Ompelin tämmöisen taskuvaipan, kun huomasin, että minulla oli tuota Villit nakkikoirat pulia yhden vaipan verran. Ei meillä varsinaisesti tarvetta olisi ollut, mutta olen vähän kuullut huhuja, ettei laminointi olisi täysin parasta laatua tässä kuosissa, niin en kehdannut laittaa tuota myyntiinkään.  Tuleepa testattua ihan kotona tuon laminoinnin kestävyys.

Kaava on nimeltään Button Boo. Surffailin keväällä ja etsin kokemuksia siitä, mikä olisi paras vaippakaava. Monesti päädyin Uuden-Seelannin paikalliselle kestovaippainfofoorumille, jossa kehuttiin tuota Button Boota. Foorumille oli pakko rekisteröityä, että pääsi etsimään tarkemmin tuota kaavan alkuperää. Selvisikin että tuota myi nykyisin jo amerikassa asusteleva Judy ja häneltä sai pyydettäessä ostettua tuon itse piirtämänsä kaavan. Jos siis haluat myös tuon kaavan ostaa, niin rekistöröidy foorumille, kirjoittele muutamaan ketjuun viesti, että voit laittaa yksityisviestejä, ja laita sitten yksityisviestiä Judy:lle, niin hän laittaa ohjetta sinulle takaisinpäin, miten saat ostettua tuon kaavan pdf-muodossa. Muistaakseni oli jotain 5 dollarin hintainen tuo kaava ja paypal:n kautta sujuu maksu helposti. Kaavan lisäksi saa selkeät englanninkieliset ohjeet vaipan ompeluun.

 Vaipassa kiinnityksenä on hip snap eli nepparit on lonkalla, ei perinteisesti edessä. (Ohjeissa neuvotaan myös, miten vaipan voi muokata sivuneppariversioksi.)

Tällä kertaa ompelin reisikuminauhan ohjeen mukaan koko matkalta kiinni saumanvaraan. Toimii minusta paremmin noin kuin kuminauhakuja, joita kans olen tehnyt. Kuminauhan vaihtaminen tulevaisuudessa tosin taitaa olla tuolla tyylillä ommeltuna tuskaa..

Ohjeesta poiketen ompelin coolmaxin alle mikrokuitusuikaleen, joka pitäisi toimia tehokkaana imuna heti vaipan sisäpinnalla, eikä ohivuotoja sen puolesta pitäisi tulla ainakaan niin paljon.

Satuin myös lukemaan vasta Make it and love it blogista vinkin, miten tahmeita kankaita (tai lähinnä vinyyliä) voi helpommin ommella. Vinkki toimii hyvin myös pul kankaalle. Tuohon alasyöttäjien viereen metallin päälle laittaa pätkät mattapintaista teippiä. Teippiä voi laittaa myös paininjalan alle, jos pul kankaan tahmapuoli on paininjalkaa vasten. Tuon teipin ansioita pul syöttyi paljon paremmin eteenpäin, eikä tökkinyt läheskään niin paljon kuin aiemmin.

Näiden vaippojen ompelu on kyllä kivaa puhaa, enkä yhtään ihmettele, että nykyään on jo sata ja yksi pienyrittäjää, jotka ompelevat ihan työkseenkin erilaisia kestovaippoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!