sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Syksy

 Tämä kärpässieni sattui kasvamaan työmatkani varrella. Oli pakko näpsäistä kuva, kun oli mielestäni niin täydellinen yksilö. Unohdetaan se myrkyllisyys, nämä onkin tarkoitettu vaan ihailtaviksi.

Avainnauhoja olen solmeillut tässä enemmän ja vähemmän. Kaikkia en ole tänne tainnutkaan päivitellä, kun on tämmöistä "peruskauraa". Töissäkin näille on ollut taas kysyntää, kun on havaittavissa, että kaksi aktiivista käyttövuotta  alkaa olla tuolle vahatulle puuvillanarulle tarpeeksi. Ja onhan se kiva välillä vaihtaa vaikka eriväriseenkin nauhaan.

 Takana nuo turvalukot.

Yksi pikku sukka on myös valmistunut pojan joulukalenteriin.
 Lanka on jämiä Van Dyke sukista. Alunperin oli tarkoitus neuloa ne kerät loppuun noihin sukkiin, mutta en sitten halunnutkaan, kun mielestäni oli paremman mittaiset vähän lyhyempänä. Eipä sitä lankaa tosin siis paljoa yli jäänyt. Yhden tälläisen pitkävartisen sukan sai vain.

Aloitettu tuolta kärjestä ja kantapää on tehty lyhennetyin kierroksin Socks from the toe up -kirjan ohjeella, jossa käännyttäessä aina kiedotaan silmukka langalla, jottei reikiä tulisi kääntökohtaan. Tekniikkaa siis sanotaan 'wrap and turn' nimellä englanniksi, enkä osaa sitä oikein suomentaa, mutta erinomainen ohje on, kun minäkään en reikiä kääntökohtiin saanut aikaiseksi.

3 kommenttia:

 1. Ihana syksykuva! :) Minäkin ajattelin lähteä kohta kameran kanssa lenkille. Jostain syystä minussa herää aina syksyllä luontokuvaamisen tarve, vaikka muina vuodenaikoina en pahemmin tuosta luonnosta tai sen kuvaamisesta välitä. Syksy on vaan niin ihanaa aikaa! :)

  VastaaPoista
 2. Onko sulla noihin nauhoihin ohjetta? Ne on kyllä tosi hyvännäköset, ihailin niitä jo aiemmassakin postauksessa :)

  VastaaPoista
 3. Mari: Syksy on minunkin lemppari vuodenaika!

  Katja: Ei minulla ole tuohon ohjetta. Olin joku vuosi sitten makramekurssilla, jossa opin ne perussolmut ja jonkinlaiseen avainnauhaan näin siellä ja sen pohjalta sitten ideoin nämä omat mallit. Tuossahan on kaksoistasosolmuja ja tuommoinen vaihtokohtia, jossa solmittavat langat vaihtuu. Helmiä olen sitten pujotellut sinne väliin.

  En osaa tuohon näin virtuaalisesti enempää ohjeita antaa, paikan päällä se onnistuisikin, mutta se ei nyt ehkä ole mahdollista :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!